Afşin Çoğulhan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çoğulhan köyü son dakika gelişmeleri, Çoğulhan köyüne özgü yemekler, Afşin Çoğulhan köyünün tarihi, Çoğulhan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çoğulhan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çoğulhan , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Akdeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çoğulhan Köyü Resimleri ve Çoğulhan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Afşin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Akdeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Afşin Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Afşin Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Afşin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Çıldır Çoğulhan Köyünde doğan biri var mı? Afşin Doğumlu Ünlüler Kimler?
Çoğulhan , Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir.
Beldenin en büyük özelliği linyit sahalarının üstüne kurulmuş olmasıdır. Türkiye'nin en büyük termik santrali olan Afşin-Elbistan termik santrali bu belde sınırları içerisindedir.
2004 yılında yerel seçimlerde başkan olan Adem Yıldız halen başkanlığını sürdürmektedir. Beldede yaşayan insanların çoğunda termik santralinden dolayı akciğer kanseri, kalp hastalıkları görülür. Belde sınırları içerisinde bulunan Çöllolar kömür havzasında 10 Şubat 2011 tarihinde bir göçük meydana gelmiştir. Bir işçinin hayatını kaybettiği, 8 işçinin halen toprak altında bulunduğu havza kömür işletme sahası olmaktan çıkmıştır. Göçüğün yaşandığı gün bölgeye birçok devlet bakanı, başbakan, ve heyetler de gelmiş burada incelemerde bulunmuşlardır.TÜRK kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Geleneklerine sahiptirler. Akrabalık bağları güçlüdür.
Çoğulhan kasabası kültür bakımıylada Afşin'de en öne çarpan yerlerden biridir. Yemek kültürleri Kahramanmaraş, Gaaziantep, Malatya'ya benzemektedir. Beldenin düğün kültürleride çok renklidir. Düğünler genellikle cuma gününden pazar gününe kadar sürmektedir. Cuma günü damat evinde yemek verilir, hazırlıklar yapılmaya başlar. Cumartesi günü yine misafire yemek verilir (lahmacun .. vb). Akşam saatlerine doğru düğün eğlencesi başlar. Düğün gece yarısına kadar sürer. Gelin o gün baba ocağında kalır. Pazar günü damat tarafı gelini almaya gider. Davullu, zurnalı olur. Gelin damatla beraber kalacağı eve gelir. Yemek verilir, ve böylece düğün merasimi sona erer.Çoğulhan kasabasında geçim çoğunlukla çiftçilikle yapılır. Çiftçiler bu bölgeye has olarak ayçiçeği, şeker pancarı, arpa, buğday ekerler. Yılda en az bir kez hasat yapılır. Beldede işsizlik sorunu çok fazla değildir.
Beldenin eğitim durumu çoğu yere bakarak oldukça öndedir. Beldede bir lise iki ilköğretim okulu bulunmaktadır. Beldeden birçok mühendis, polis, doktor, hemşire, kamu çalışanı gibi birçok meslek sahibi olanlarda çıkmıştır.
Beldede ayrıca üç tane cami,bir tane çocuk parkı, bir tane halı saha, bir tane şelale, belediye binası, pazar yeri bulunmaktadır. Beldenin tüm yolları 2007 yılında kilit taşı (kaldırım taşı) ile döşenmiştir. Belde gezilip görülmesi gereken güzel yerlerden birisidir. Beldede bir PTT acentesi, sağlık ocağı bulunmaktadır. Beldenin nüfusu 2010 yılında toplam 2.046 olmuştur. Nüfusun 1.173 ün kadın 1.233 ise erkektir. Beldedeki seçmen sayısı ise 1.942 dir. 2009 seçimlerinde ise Demokrat Parti den aday olan Adem Yıldız seçmenlerin yüzde 61 ini alarak 2. kez başkanlık koltuğuna oturmuştur. Çoğulhan beldesinde 5 tane de mahalle bulunmaktadır. Bunlar Menderes, Durnapınar, Seyrantepe, Cumhuriyet, Kurtuluş mahalleleridir.