Afyon Dinar Bademli Köyü

Bademli köyü hangi ilimizdedir? Bademli köyü haberleri için tıklayın! Bademli köyde kaç kişi yaşamaktadır? Bademli köyüne özgü yemekler hangileridir? Afyon Dinar Bademli köyüne nasıl gidilir? Bademli köyünde vefat edenler?

Bademli Köyü Hangi ilimizdedir?

Bademli köyü haberleri için tıklayınız! Bademli köyünde kaç kişi yaşamaktadır?

AFYON'UN KAÇ TANE KÖYÜ VARDIR?

Bademli, Afyonkarahisar ilinin Dinar ilçesine bağlı bir köydür.Dinar-Başmakçı güzergahında yer alan köyümüz Dinar'a 13 klm.uzaklıktadır. Sarıkeçili yörüklerinin çoğunlukta olduğu köyde Karakeçili yörükleri,Horzum yörükleri de vardır.Palaz,Aydınlı,Camili,Orta ve Yelalan mahallerinden oluşmakta iken Palaz ve Yelalan mahallelerinin köy olmasıyla halen 3 mahalleli bir idari yapısı vardır..

Yoğun ve yetişmiş karaçam ormanları içerisinde yer almakta eşsiz doğasıyla gelen misafirleri cezbetmekte, geçim kaynağı olarak küçükbaş hayvancılık, gül ve özellikle bağcılık ile uğraşılmaktadır.

Tarım arazisinin sulak olmaması nedeniyle özellikle başta Antalya ve Denizli olmak üzere çeşitli illere göç vermekte ise de Dinar'ın diğer köylerine nazaran genç nüfusu korumaktadır. Köyün okuyan nüfusu ve donanımlı yetişmiş insanı gerek kamuda gerekse özel sektörde Türk insanına hizmet vermektedir.

Köyün adı Badem agaclarinin coklugundan dolayi PAYAM dan gelir. Payam türkcedir ve Badem demektir. 1695 yilindan önce oymaklarin buralarda bulunduklari anlasilir. (Kaynak:Cengiz Orhonlu.Osmanli Imparatorlugundaasiretlerin iskani.sayfa:76.

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri :Tarhana corbasi, bulgur pilavi, keskek, topca, göce sarmasi.ATA SÖZLERI: Er obanin alevi, kiz evin közüdür. Osurgan köpekten avci cakal dogmaz. Güzelim gülmeleri siritmayla gecirdik.

 

Afyonkarahisar iline 125 km, Dinar ilçesine 15 km uzaklıktadır. , Dogusunda.Bilgic köyü.Batisinda:Yelalan ve Akkoyunlu köyü.Kuzeyinde:Tepe ve Gencali köyü. Güneyinde:Palaz köyü

Yer adlari:Magaza tepesi, bölük cam, karaahmet öreni, koca bogaz, gücükburun, kalinagil, cavir deresi, cuma yakasi, orcanlar, catal tapeler, hacioglu mevkii, kavakli cesme, karagüney, güzyurt, horzum yurdu, fedik tepesi, gentarla, gökcekir, bitirakli,GÜRTORU.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Köyün nüfusu:
2000    397
1997    427

EGE BÖLGESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardir kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


 

BADEMLİ KÖYÜ RESİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BADEMLİ KÖYÜ VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AFYON İLİNDE DOĞAN ÜNLÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

 

Bademli köyüne özgü yemekler hangileridir? 

Afyon Dinar Bademli köyüne nasıl gidilir? Bademli köyünde vefat edenler?
 
Bademli köyü resimleri,Bademli köyü Videoları,Bademli köyü facebook,
 
Bademli köyü geçim kaynağı nedir? Bademli köyünde düğünler nasıl yapılır? Dinar ilçesinde doğan ünlüler?
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haberleri

Afyon Belgeseli
Afyonkarahisar'da Gezilecek Yerler ve Turistik Mekanlar