Uzunöz, Ağrı ilinin Tutak ilçesine bağlı bir köydür. Ağrı iline 66 km, Tutak ilçesine 26 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yazları sıcak kışları kar yağışı ile sert karasaldır. Köyde, ilköğretim okulu vardır.Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Ağrı Tutak Uzunöz Köyü
Uzunöz Köyü hangi ilimizdedir, köyde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Ağrı iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, köyde doğal yaşam nasıldır?
İshak Paşa Sarayı | Ağrı Dağı Efsanesi
Vatan topraklarının son durağı olan Doğubayazıt, çok eski bir yerleşim yeridir. Başı dumanlı Ağrı Dağının eteğinde, adı dillere destan, doğunun Topkapı sarayı olan, İshak paşa külliyesinin gölgesinde kurulu bir serhat diyarıdır