Ağrılara Doğal Çözüm: Nöral Terapi

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Elif Berber Menekşe, nöral terapinin hemen hemen pek çok hastalıklarda kullanılabilen bir metot olduğunu söyledi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Elif Berber Menekşe, nöral terapinin hemen hemen pek çok hastalıklarda kullanılabilen bir metot olduğunu söyledi.

Nöral terapi hakkında bilgi veren VM Medical Park Samsun Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği'nden Uzm. Dr. Elif Berber Menekşe, "Başta Almanya olmak üzere birçok ülkede ağrı kliniklerinde kullanılan ağrı tedavi metodudur. Nöral terapide amaç; regülasyon yani vücudun yeniden düzenini kurarak ağrılara çözüm bulabilmektir, iğneler cilde yapılmaktadır. Akupunktur noktalarına, lokal ağrı noktalarına ve ağrıya sebep olabilen ameliyat izleri gibi bozucu alanlara enjeksiyon uygulanır. Nöral terapi, sinir düzenleme tedavisi olarak tanımlansa da sinirlere iğne yapılmamaktadır" dedi.

Uzm. Dr. Elif Berber Menekşe şu bilgileri verdi: "Genellikle insülin ucu şeklinde çok küçük iğneler kullanılmaktadır. İlaç olarak prokain ve lidokain gibi kısa etkili lokal anestezik madde kullanılır. Nöral terapide bu maddelerin lokal anestezik etkisinden değil, sinir sistemi üzerinde oluşturduğu biyoelektriksel düzenleyici etkisinden faydalanılmaktadır. Çok ciddi iğne fobisi olan hastalar bile bu tedaviyi yaptırabilmektedir. Uygulanan tedavide temel amaç; iğne yapmak değil, sinir sistemi ağında biyoelektriksel uyarı oluşturmaktadır. Seçilen sinir sisteminde kablo gibi bildiğimiz sinirler gibi değildir. Vücudun her hücresine ulaşan sinir uyarıları, vücudun network ağıdır. Bozucu alanlardaki olumsuz uyarılar nötralize edilir. Yaşamımız boyunca geçirdiğimiz mikrobik hastalıklar, ameliyatlar, kazalar, fiziksel ve psikolojik travmalar biyo-elektriksel bozucu alanlar sebep olmaktadır. Bademciklerimiz iltihaplandığında, dişimiz çürüdüğünde ya da sezaryen gibi bir ameliyat sonrası o bölgedeki iletişim ağı etkilenir. Bozucu alanlara cilde yapılan nöral terapienjeksiyonu ile iletişimdeki bozukluk düzeltilmektedir. Nöral terapi hemen hemen pek çok hastalıklarda kullanılabilen bir metottur. Fibromiyalji gibi yaşam kalitesini bozan ve kronikleşen migren gibi ağrı durumlarında hastalar avuç avuç ilaç yutmaktadır ve bu sebebe yönelik bir tedavi değildir. Fibromiyaljiye bağlı yaygın bel, boyun ve sırt ağrılarında, boyun kaynaklı baş ve migren ağrılarında, kronik ağrı refleksini kırmada bir tedavi seçeneğidir. Hormon bozukluklarda, bağırsakla ilgili bazı şikayetlerde, karın cildine yapılan uygulamalar da etkili olabilmektedir."

Tedavi ettiği hastalarıyla ilgili konuşan Uzm.Dr. Elif Berber Menekşe, "Birgül Çavuş isimli hastamız, her gün baş ağrısı boyun ağrısı, başını taşıyamama hissi nedeniyle acile başvurmaktan muzdaripti ilk muayene geldiğinde, gittiği tedavilerden hiçbir fayda görmediğini belirtti. Solda belirgin diş sıkma bruksizmi mevcuttu, boyun, kafa arkası ve yüzüne çeşitli noktalardan yapılan nöralterapi ve nöroproloterapi seanslarından sonra, ilk defa baş ağrısı nedeniyle acile gitmeyip, rahat bir uyku uyuduğunu ifade etti. Hastane personelimiz olan Pınar Öncü Çırak isimli hastamıza ise o ana kadar yapılan fizik tedavi programı ile; boyun kaynaklı baş ağrısı, boyun ağrısı, ön kolunda ki ağrılar ve ellerindeki sinir sıkışmasına bağlı uyuşmalar geçmemişti. Bu nedenle; Pınar hanıma boyun, baş ve yüz bölgesine nöral terapi, kollarına, el-bilek seviyesine nöral terapi ve nöroproloterapi seansları uygulandı ve şikayetlerinin artık tamamen geçtiğini ifade etti" şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Çocuklara Empati Kazandırmanın Önemi
Diş Hekimleri İ̇ş Bırakıyor
Kabızlık Kader Değil
Işık Frekansı Nedir?
Hamilelikte Uçak Yolculuğuna Dikkat !