Akıncılar Ballıdere Köyü Video

Ballıdere, Sivas ilinin Akıncılar ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 187 km, Akıncılar ilçesine 9 km uzaklıktadır.Rumlardan kalma bir köydür. Mübadelede Rumlar Yunanistan' a gönderilip, oradaki Türk Muhacirler köye gelmiştir fakat gelen muhacirlerin ç

Ballıdere, Sivas ilinin Akıncılar ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ballıdere Köyü Resimleri ve ballıdere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Ballıdere Köyünde doğan biri var mı? Akıncılar Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akıncılar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Akıncılar Sivas Arası Kaç Km? Akıncılar Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Akıncılar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Ballıdere, Sivas ilinin Akıncılar ilçesine bağlı bir köydür. Sivas iline 187 km, Akıncılar ilçesine 9 km uzaklıktadır.

Rumlardan kalma bir köydür. Mübadelede Rumlar Yunanistan' a gönderilip, oradaki Türk Muhacirler köye gelmiştir fakat gelen muhacirlerin çoğu köyün bağlı olduğu ilçe merkezine ve başka yerlere göç etmişlerdir. Sonrasında Torul dan ilk Lazlar kabilesi, sonrasında Mübadele sebebiyle Selânik muhacirleri ve Zağpa dolaylarından Zağpalı aileler göç etmişlerdir. köyde Muhacirler, Torullular ve Zağpalılar yaşamaktadırlar. Köy ufak bi vadiyi andırır ve ortasından dere geçerdi. Köy halkı o zamanlar arıcılıkla uğraşırdı ve balı çok güzel olurdu. Adını da burdan aldığı bilinmektedir.

Türk kültü gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Kemençe , Davul-Zurna, Davul-Zurna-Kemençe ile horon oynanır. Kadınlar bellerine peştemal sararlardı. Kırmız-beyaz-siyahlı Karadeniz peştemali, Fes, 5i 1 yerde kullanılırdı .. Şimdi bunların izini göremiyoruz. Düğünde düğün evine bayrak asılır ve düğünden 1-2 gün önce erkek tarafı Kalaba Gecesi denilen eğlence yapar ve erkek tarafı kendi akrabalarını çağırır, isteğe bağlı olarak kız tarafı da çağırılır. Düğün günü evden çıkarılırken gelinin başına örtülen örtü 3 kez çıkarılıp örtülür. Kemençeli, davul zurnalı horonlar oynanır. Keşkekli baklavalı pilavlı yemek verilir. Vefaat edenler (şehir dışında olsa da) köyün mezarlığına defnedilir. 7sinde, 40ında, Sene-i devriyesinde mevlüt okutulur.

Köyün iklimi, Karadeniz ve Karasal olmak üzere karma bir iklim yapısına sahiptir. Yazları sıcak ve kuraktır. Baharı bol yağışlı, kışı ise karlı, soğuk ve çetindir ...

Şebinkarahisar , Alucra , Çamoluk , Suşehri , Akıncılar , Gölova ile aynı ağız konuşulur. Köydeki Toruldan göç eden kabilenin yaşlıları Torul ağzı konuşulardı.