Gökçe köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gökçe köyü son dakika gelişmeleri, Gökçe köyüne özgü yemekler, Gökçe köyünün tarihi, Gökçe köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gökçe köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Gökçe , Aksaray iline bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün Gökçe yakınlarından geçiyorsanız Gökçe Köyü Resimleri ve Gökçe köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Aksaray Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Aksaray Arası Kaç Km? Hava Durumu? Aksaray Köyleri ve Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Aksaraylı iseniz Aksaray Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Aksaraylı Ünlüler arasında Gökçe Köyünde doğan biri var mı? Doğumlu Ünlüler Kimler?
Gökçe , Aksaray iline bağlı bir köydür.
Köyün sınırları içerisindeki bölgede yerleşimin tarihi antik dönemlere kadar uzanmaktadır. Köyün güneydoğusundaki Güvercinkayası Höyüğü'nde yerleşimin M.Ö 5000 dolaylarına kadar uzandığı düşünülmektedir. M.S 1. yüzyıl başlarında Roma topraklarına katılan yerde "Mamaasson" adıyla bir Roma şehri bulunmaktaydı[1]. Roma döneminde Hristiyan Hacılarının Kudüs yolu üzerinde konaklama yeri olarak yerleşimden bahsedilmiştir. Köyde, Hristiyanlar için aziz mertebesinde kabul edilen ve bu köyde doğduğu düşünülen "Mamos" 'un buraya taşınan naaşı için 8. ya da 9. yüzyılda bir kilise inşa edilmiştir. 1800'lü yıllarda kilisenin kalıntıları ve Mamos'un mezarının bulunmasıyla yeniden dini önemini kazandı. 19. yüzyıl ortalarında Müslüman halkın da kutsal görmeye başladığı bu yer Müslümanlar tarafından "Erenler Tekkesi" olarak, burada yattığı düşünülen Mamos'da Pir Şemmas ya da Şemmas Baba adlarıyla anılmaya başlandı. Osmanlı döneminde "Mamasun" adıyla bilinen yerleşim Cumhuriyet döneminde "Gökçe" adını aldı.Aksaray'ın doğusunda olan yerleşim ilçe merkezine 25 km uzaklıktadır. Köyün güneyinden geçen Uluırmak üzerine Mamasın barajının inşa edilmesiyle güneyi baraj göl alanına bakmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde ilkokul bulunmakta olup, faal olarak eğitim verilmektedir. Köyün içme suyu şebekesi var ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Köyde sağlık ocağı bulunmakla birlikte faal olmayıp, köylüler enyakın aile sağlığı merkezinden faydalanabilmektedir.