Gerdibi, Adana ilinin Aladağ ilçesine bağlı bir köydür. Orta torosların eteğinde bir orman köyüdür. Köy Ger dağının yamacında bulunmaktadır. Muhtemelen bu yüzden adı Gerdibi olmuştur. Rakımı 900m civarındadır.
Köyün tam tarihi hakkında detaylı bilgi mevcut değildir. Fakat yaşayan büyüklerden edinilen bilgilere göre köye ilk yerleşim muhtemelen bundan 200 sene kadar önce başlamıştır (Köye ilk yerleşenler Antalya bölgesinden gelerek Leleli yazıya yerleşmişlerdir). Köyün ilk sakinlerinin çoğu Adana'nın yakın köylerinden yaylaya çıkan insanlardır. Daha sonraları kışı da orada geçirmeye başladıkları sanılmaktadır.
Genel olarak klasik anadolu kültürü hakimdir. Yörede muhafazakar yapısıyla bilinir. Köy, Adana yöresinde bulunan tüm yemek çeşitlerini içerir.
Adana iline 110 km, Aladağ ilçesine 40 km uzaklıktadır. Kış aylarında genellikle kar yağışı olur. Yaz aylarında Adana'ya göre daha serin bir hava vardır. Adana'da yaşayan bazı eski köy sakinleri yazın yayla yapmak için köye gelmektedirler. Adana-Karaisalı-Etekli-Büyüksofulu yoluyla 120 km dir. Köy Aladağ ile Pozantı arasında bulunur.
Köyün iklimi, Akdeniz ikliminden karasal iklime geçiş bölgesidir güneydeki toroslar akdeniz ikliminin etkisini azaltmaktadır. Kışlar soğuk olmakla birlikte yazlar serindir.Kış aylarında kar yağışları görülür . toroslarda orman üst sınırında bulunur.
Yıllara göre köy nüfus verileri
2011 1205
2010 1192
2007 1195
2000 1149
1997 1075
Köyün ekonomisi tarım ,Madencilik ve hayvancılığa dayalıdır.Ormancılık da geçim kaynakları arasında önemli bir yer tutar. Nakliyat sektörü Şehir içi şehirler arası ve madenciliğe bağlı olarak gelişmiştir. Köyde üç adet krom konsantre fabrikası bulunmaktadır. Köyde işzilik sorunu yoktur. Gençler büyük oranda okumakta ve köye dönmemektedir. Okuma yazma oranı yüksektir. Köyde okumayanlar ise maden fabrikalarında çalışmaktadır.