Alaşehir Baklacı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Baklacı köyü son dakika gelişmeleri, Baklacı köyüne özgü yemekler, Alaşehir Baklacı köyünün tarihi, Baklacı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Baklacı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Baklacı , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Baklacı köyü resimleri ve Baklacı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Alaşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaşehir Manisa Arası Kaç Km? Alaşehir Hava Durumu? Alaşehir Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Alaşehir Baklacı Köyünde doğan biri var mı? Alaşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?
Baklacı , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.
Köy adını Baklacıoğlullarından almıştır. Köy 1948'deki sel baskını nedeniyle Süleymanağa mahallesi ile birleşip bugünkü yerine taşınmıştır. Mahallenin ismi daha sonra Musaağa olduysa da tekrar isim değişikliğine gidilmiş ve Baklacı olarak değiştirilmiştir. 1969 yılındaki depremde köy Yukarı ve Aşağı Baklacı olarak ikiye ayrılmıştır. Fakat tek muhtarlık bulunmaktadır. Yapılan deprem evleri hala kullanılmaktadır. Köy sınırları içinde CBÜ Alaşehir MYO ve KYK Alaşehir yurdu bulunmaktadır. Mahallede yapılan tarım işletmeleri köy ve ilçe halkına iş imkânı sağlamaktadır. Köy sınırları içerisinde petrol kuyuları açılmaya başlanmıştır. Buralardan çıkan petrol tankerlerle Aliağa rafinerisine gönderilmektedir.
Mahallenin kendine has gelenek ve görenekleri olmamakla birlikte mahallede genel Ege kültürü ve şivesi hakimdir.
Manisa il merkezine 113 km, Alaşehir ilçesine 3 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede ziraat yüksek okulu vardır. Yaş meyve sebze işletmeleri de vardır. Askeriye şoför birliği de köy sınırları içerisindedir. Bir hayli de küçük işletme vardır, parke, beton, boru, kahvehaneler, belediye gazinosu, yüksek okulun karşısında iki tane çay bahcesi de vardır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Düzenli olarak minibüs seferleri yapılır her 10 dakikada bir minibüsle istediginiz yere ulaşabilirsiniz.