Alaşehir Belenyaka köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Belenyaka köyü son dakika gelişmeleri, Belenyaka köyüne özgü yemekler, Alaşehir Belenyaka köyünün tarihi, Belenyaka köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Belenyaka köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Belenyaka , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Belenyaka köyü resimleri ve Belenyaka köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Alaşehir Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Alaşehir Manisa Arası Kaç Km? Alaşehir Hava Durumu? Alaşehir Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Alaşehir Belenyaka Köyünde doğan biri var mı? Alaşehir Doğumlu Ünlüler Kimler?
Belenyaka , Manisa ilinin Alaşehir ilçesine bağlı bir mahalledir.
Mahallenin adının "Kara Sulak" kelimesinden geldiği sanılıyor. Mahallenin eski sınırı bozdağa kadar uzanıyormuş ve kış yağışlarından sonra bahar aylarında mahallenin yamaçlarından çok su sızarmış buna kara sulak denir. Kara sulak kelimesi halk ağzında değişerek 'Karsala' olmuş ve daha sonra 'Belenyaka' ile değiştirilmiştir
Manisa il merkezine 119 km., Alaşehir ilçesine 10 km. uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Belenyaka mahallesi, farklı bölgelerden gelen vatandaşlardan oluşmaktadır. Bu mahallenin bir kısmı 1950'li yıllarda Kütahya'nın Simav ilçesinden, Kiraz'ın iğdeli Mahalleninden ,Uşak Eşme'den gelen Yörükler ve de Afyon'dan gelen ailelerden oluşmuştur.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca Alaşehirde, Tariş ve İşletmelerde yaklaşık 30 kadar bayan çalışmakta olup bunun yanı sıra mevsimine göre yevmiye usulü çalışan yaklaşık 50-60 kişi de vardır. Bir kısım bayanlar da bazı üzüm işletmelerinde işçi olarak çalışmaktadırlar.
Tarım olarak çekirdeksiz üzüm bağları (meşhur sultani üzümü olarak da bilinir) köy topraklarının %90'ını kapsamakta, kalan %10'luk kısımda ise zeytin, arpa, buğday, tütün vb. tarım yapılmaktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca Alaşehirde, Tariş ve İşletmelerde yaklaşık 30 kadar bayan çalışmakta olup bunun yanı sıra mevsimine göre yevmiye usulü çalışan yaklaşık 50-60 kişi de vardır. Bir kısım bayanlar da bazı üzüm işletmelerinde işçi olarak çalışmaktadırlar.
Tarım olarak çekirdeksiz üzüm bağları (meşhur sultani üzümü olarak da bilinir) köy topraklarının %90'ını kapsamakta, kalan %10'luk kısımda ise zeytin, arpa, buğday, tütün vb. tarım yapılmaktadır.