Almanya Büyükelçisi Erdmann’dan Geri Dönüşüm Tesisine Ziyaret

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, "Türkiye ve Almanya'ya baktığımızda ham madde olarak gerçekten yoksul sayılabilecek ülkeler. Üretim yapamıyoruz,...

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, "Türkiye ve Almanya'ya baktığımızda ham madde olarak gerçekten yoksul sayılabilecek ülkeler. Üretim yapamıyoruz, kağıt üretebilmek için ahşaba, cam üretmek için kuma ihtiyacımız var. Plastik üretebilmek için ham petrole ihtiyacımız var. Bunların hepsi de ithal edilmek durumunda. Bu noktada iki ülke de atığın değerlendirilmesi konusunda çalışmalarda bulunabilir" dedi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann, ITC firmasının Mamak'taki geri dönüşüm tesisini ziyaret ederek, ITC Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur ile bir araya geldi. Büyükelçilik ve atık tesisinin normalde bağdaşmadığına dikkat çeken Büyükelçi Erdmann, "Atatürk Bulvarı'ndaki Alman Büyükelçiliğinin 200 çalışanı mevcut, her gün gerçekten çok miktarda atık üretiyoruz. Şahsen ben özellikle geri dönüşüm konusunda büyük bir meraka sahibim. Çünkü geri dönüşümün ham maddelerin yeniden kazanımı anlamına geldiğine inanıyorum. Bu yüzden Ankara'da görev yaptığım bu 2 yıl boyunca atık projesi geliştirdim. Alman Büyükelçiliğinin sahasında ayırdığımız atık türleri en başta kağıt, metal, cam ve bio atıklardır. Geri kazanımı mümkün olan diğer atıklar için de kutularımız mevcut. Dolayısıyla Çankaya Belediyesine "bizler atıklarımızı ayrıştırıyoruz, bu atıkları bu şekilde teslim alabilir misiniz" dedik. Belediye ise bu talebimize ilişkin atıkları ayrı ayrı toplayamayacağını ve tüm atıkların bir arada toplanarak Mamak Atık Tesisine aktarıldığını ifade ettiler. Ben de çalışanlarıma, "Mamak'a gidelim ve çöplerimiz, atıklarımız ne oluyor bakalım" dedim. Belki bundan sonra tüm ayrıştırdığımız atıklarımızı bizzat buraya getiririz. Türkiye ve Almanya'ya baktığımızda ham madde olarak gerçekten yoksul sayılabilecek ülkeler. Bütün bu atık olayına baktığımız zaman iki ülkenin de ihracata bağlı olduğunu ifade etmemiz gerekir. Üretim yapamıyoruz, kağıt üretebilmek için ahşaba, cam üretmek için kuma ihtiyacımız var, plastik üretebilmek için ham petrole ihtiyacımız var. Bunların hepsi de ithal edilmek durumunda. Bu noktada iki ülke de atığın değerlendirilmesi konusunda ortak çalışmalarda bulunabilir" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları