Alpu Güroluk Köyü

Güroluk Köyü Haberleri, Alpu Güroluk Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Güroluk Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Güroluk Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Alpu Güroluk köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güroluk köyü son dakika gelişmeleri, Güroluk köyüne özgü yemekler, Alpu Gürolukköyünün tarihi, Güroluk köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güroluk köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güroluk, Eskişehir ilinin Alpu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güroluk Köyü Resimleri ve Güroluk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Alpu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Alpu Eskişehir Arası Kaç Km? Alpu Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Alpu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Alpu Güroluk Köyünde doğan biri var mı? Alpu Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güroluk, Eskişehir ilinin Alpu ilçesine bağlı bir mahalledir.Eski ismi "Kızılsuvat" olan köy,geçtiğimiz yüzyılın sonlarında Kırım Tatarları tarafından kurulmuştur. İlk kurucuları Kırım'ın Taqıl mahallesinden gelen Ebubekir, Yahya, Fahri, Muhammediye, Haybulla, İsmail Aqay, Zeytun Abdullah, Emrullah ve Seyit Abdullah isimli Kırım Tatarlarıdır.

Kırım Tatar kültürünün birer simgesi olan düğünler, şimdilerde mahallenin en yaşlıları olan Abdürrahim Takıl ve Kırım doğumlu Hatice Takıl'ın anlattığına göre Güroluk'da eskiden Perşembe gününden mevlüt okutularak başlar, aynı gün inek kesilir. Düğün boyunca et ihtiyacını temin için sogum(Düğün için beslenen hayvan) olarak genellikle dana kesilir, Kırım Tatarlarının en meşhur hamur işlerinden katlama ve baklava pişirilirdi. Misafirler düğün için uzak ve yakın yerlerden atlı araba ile gelirlerdi. Gelen misafirler çalgılarla "hoşgeldi" havası ile karşılanırdı. Düğünlerin başlıca eğlencesi sayılan güreşler, koşular yapılırdı.

Güroluk'ta çınlaşma âdeti, hemen bütün gençlerin iştirak ettiği kış gecelerinin vazgeçilmez eğlencesiydi.

Güroluk'da Kırım Tatar kültüründe de yer alan baharı karşılama sayılan hıdrellez de önemli bir yere sahipti. Bu mahallenin halkı hıdrellez için Çifteler'in Sakarbaşı mahallesine veya Alpu'nun Mâmure mahallesine giderek hıdrellez şenliklerine iştirak ederlerdi.Eskişehir iline 64 km, Alpu ilçesine 24 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefonvardır.

 

📷

Alpu Güroluk Köyü Resimleri

Güroluk, Eskişehir ilinin Alpu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güroluk Köyü Resimleri ve Güroluk köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

1

Eskişehir Haberleri