Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen "Gençlerle Baş başa" programının konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe oldu.
Merinos AKKM Başkanlık Salonu'ndaki söyleşide konuşan Başkan Recep Altepe, kendi gençliği, iş ve siyaset hayatı ile belediye başkanlığı dönemleri hakkında bilgiler verdi. Belirli yerlere gelmiş insanların gençlerle buluşmasının önemine işaret eden Altepe, programı düzenleyen Bursa Kent Konseyi'ne teşekkür etti. Dört yaşından itibaren babasının iş yerine gidip gelmeye ve çalışmaya başladığını, o günden itibaren boş durmayıp yapılan işi yarına bırakmadıklarını anlatan Başkan Altepe, üniversite döneminden itibaren siyasetin içerisinde yer aldığını, siyaseti hizmet olarak gördüklerini dile getirdi. Okulu bitirip Bursa'ya döndükten sonra makine mühendisi olarak üretim yapmaya başladığını, birçok firmayla çalıştığını ifade eden Altepe, bir yandan da siyaseti bırakmayıp partide ve mecliste görev aldığını söyledi.
Altepe, AK Parti'yle birlikte Osmangazi Belediye Başkanı olduğunu, ardından Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterildiğini ve 2 dönemdir de bu şekilde Bursa'ya hizmet etmenin kendisine nasip olduğunu belirtti. Belli bir yere gelmek için birikime, kendini iyi yetiştirmeye, mesleğinde başarılı olmaya ihtiyaç duyulduğunu anlatan Altepe, siyaset döneminde yaşadığı tecrübeleri ve hatıraları gençlerle paylaştı.
Bursa için güzel şeyler yapmak istediklerini aktaran Altepe, "Bursa'nın bir adım önde olmasını istiyoruz. Artık şehirler yarışıyor. Biz Bursa'yla gurur duyuyoruz. Bursa'nın performansı Türkiye'nin performansı demektir. Yapılacak çok iş ve proje var. Yeter ki yapacak insanlar çıksın. Bizler yerel yöntemler olarak destek vermeye hazırız. Herkes kendini iyi yetiştirir, vizyon sahibi ve başarılı olursa o kişiye zaten görevler verilir. Bursa'ya hizmet etmek de bizlere nasip oldu. Sadece Bursa'nın merkezinde 3 bine yakın eserimiz oldu. Osmangazi'de 750 tane eser yapmıştık. Şimdi 17 ilçede iş var. Bursa'ya hizmet ederken Balkanlar'a da yardım etmemiz gerekiyordu. Oradaki birçok eseri Bursa'dan gelen insanlar yaptı. 60'a yakın eseri sponsorlarla birlikte ayağa kaldırdık. Hala eserler yapmaya devam ediyoruz. Ayrıca Kafkaslar'dan Orta Doğu'ya ve Afrika'ya kadar eserlerimiz var. Türkiye'nin gücü yerinde olursa tüm coğrafyalara faydalanıyor. Bursa'nın da bu konuda büyük potansiyeli var. Türkiye'nin hedefleri büyük ama hedeflere ulaşması için Bursa'nın lokomotif olması lazım" dedi.
Öğrencilerin ulaşım meselesiyle alakalı sorularını da cevaplayan Altepe, "Bursa'nın ulaşım sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz. Görükle terminal arası git gide rahatlıyor. Görükle'den Kestel'e kadar raylı sistemimiz var. İstanbul Caddesi'nde de raylı sistem çalışmaları sürüyor. Görükle'den çıkan Kent Meydanı'nda aktarma yapıp terminale içine kadar girebilecek. Bu sistemi yılbaşından itibaren toparlamaya başlayacağız. Birçok terminal otobüsüne gerek kalmayacak. Raylı sistemde ulaşımı kolaylaştıracak besleme hatlarını çoğaltacağız. Teleferik ile metro hatlarını da buluşturacağız. Böylece ulaşım büyük oranda rahatlayacak" dedi.
Öğrencilerin iş bulma ve işsizlik konuları üzerine sorularını da cevaplayan Altepe, "Bizim vatandaşımız da iş beğenmeme var. Vatandaş mezun olduğu bölümde iş bulmak istiyor. Bulamıyorsan da boş durmak olmaz. Her işi yapmak lazım. Bursa gibi yerde o kadar çok iş var ki bulduğunuz ilk işe başlayıp kendinizi geliştireceksiniz. Bursa'da şu anda "işçisizlik" sıkıntısı var. Bütün fabrikalar çalışkan kalifiye eleman arıyor. Başarılı ve istekli bir elemansanız işsizlik diye bir şey olamaz. Herkes belediyeye girmeye çalışıyor. Geçen sene 45 kişi başvuru yaptı. Biz de onları DOSAB'a yönlendirdik. 42'si "Ben belediyede iş istiyorum" diyerek gitmemiş. 3 kişi gidip sadece biri işi beğenip başlamış" diye konuştu.
Zor coğrafyada yer alan Türkiye'de gençlere büyük görev düştüğünü anlatan Altepe, "Kendimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Geliştirmeliyiz. Çalışkan olmak zorundayız. Herkes işini iyi yaparsa memlekette sıkıntı kalmaz. Diğer ülkelerde daha iyi olmak zorundayız" dedi.
İHA