Altıeylül Çinge Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çinge Köyü son dakika gelişmeleri, Çinge Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Çinge Köyü nün tarihi, Çinge Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çinge Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Çinge Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çinge Köyü Resimleri ve Çinge Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Çinge Köyü Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?
Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.Şehir merkezine uzaklığı 18 km.dir.Yerleşim yerinin adını nereden aldığı bilinmemektedir. Kuruluş tarihi de tam olarak bilinmemekle beraber mahallenin yaşlıları tarafından tahminen 16. asırda ilk 4 hane ile kurulduğu söylenmektedir. Köy Manavlar tarafından kurulmuştur. Çinge kelime anlamı olarak kıvılcım anlamına gelmektedir. 1840-1845 tarihli Karesi Livası Temmettüat Defteri kayıtlarına göre, Karye-i Cinge nüfusu 18 hane idi, Osmanlı devrinde her ailenin ortalama 5 kişiden oluştuğu varsayılırsa 90 kişiden oluşmaktaydı. 1840 yılına ait bir adet cami bulunmaktadır. 1840-1845 tarihli Karesi Livası Temmettüat Defterindeki kayıtlara göre köy muhtarının İmamoğlu İdris olduğu ve mesleğinin rençberlik olduğu ifade edilmektedir. Karye-i Cinge bölgesi yine çeşitli kayıtlarda 1840'lı yıllardan sonra Yörük aşiret ve oymakların (Karakeçili) yerleştirildiği bölge olarak gösterilmektedir.[kaynak belirtilmeli] 1893 yılında gelen Rumeli muhâcirlerinin kurdugu mahalleye Muhâcir mahallesi denilmektedir.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu var ve faaldir. Mahallenin içme suyu şebekesi var, kanalizasyon şebekesi mevcuttur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.