Altıeylül Sarıalan Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sarıalan Köyü son dakika gelişmeleri, Sarıalan Köyü ne özgü yemekler, Altıeylül Sarıalan Köyü nün tarihi, Sarıalan Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sarıalan Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Sarıalan Köyü, Balıkesir ilinin Altıeylül ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sarıalan Köyü Resimleri ve Sarıalan Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Altıeylül Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Altıeylül Balıkesir Arası Kaç Km? Altıeylül Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Altıeylül Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Altıeylül Sarıalan Köyü Köyünde doğan biri var mı? Altıeylül Doğumlu Ünlüler Kimler?
Altıeylül ilçesine bağlı bir mahalledir.Yağcı Bedir yörüklerinden olan mahalleye Ahmed Vefik Paşa oturma emri verdiğinde Işıklar çiftliği yol çatının olduğu yere oturmuştur. Düzoba, Hisaralan, Beyköy, Dereköy, Dallı Mandıra, Bahçedere, Yüncüören ve Yaren olmak üzere bu 8 mahallenin Oymak beyi olan Beyköyden Oymakbeyi Bostan Bey eski ismi ile Ergama[1] olan Gökçeyazı halkının hayvanları senin halkına zarar verir düşüncesiyle sen buraya oturma Halil Ağa diyerek şu anki yeri olan sarı çiçekli yaylaya oturma izni vermiş. O günkü kara Halil Dede 12 oğlan ve 1 kız ile 5000 hayvan ile buraya gelip yerleşmiştir.
Yağcı Bedir oymağı, Osmanlı arşiv vesikalarına göre Avşar boyuna mensuptur. 16. Yüzyılda Çukurova yöresinde yaşayan Bedirli Avşarlarının bölgeye gelmiş bir koludur. Bunlar devlete Yay imal ettiklerinden dolayı Yaycıbedir olarak anılmışlardır. Yaycı sözü daha sonra Yağcı sözüne dönüşmüştür.
Mahallenin iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Köy, Balıkesir Merkez'e 25 km. uzaklıktadır.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu var ve faaldir. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem de kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.