Altınyayla Tahtyurt Köyü

Tahtyurt Köyü haberleri, Altınyayla Tahtyurt köyü güncel son dakika gelişmeleri, Tahtyurt köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Tahtyurt Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve daha fazlası haberimizde.

Tahtyurt, Sivas ilinin Altınyayla ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tahtyurt Köyü Resimleri ve tahtyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Altınyayla Tahtyurt köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tahtyurt köyü son dakika gelişmeleri, Tahtyurt köyüne özgü yemekler, Altınyayla Tahtyurt köyünün tarihi, Tahtyurt köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tahtyurt köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Akıncılar Tahtyurt Köyünde doğan biri var mı? Altınyayla Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altınyayla Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Altınyayla Sivas Arası Kaç Km? Altınyayla Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Altınyayla Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

TAHTYURT KÖYÜ TARİHÇE | GENEL BİLGİLER

Tahtyurt, Sivas ilinin Altınyayla ilçesine bağlı bir köydür.

Tahyurt köyü Sivas İli Altınyayla İlçesine bağlı, Sivas - Kayseri (Pınarbaşı) sınırında kurulu bulunan, ortalama 100 haneli; görülmeye değer yaylaları, çeşmeleri, şifa deposu bitkileri bulunan; besicilik, yöreye özgü peyniri ve yoğurdu ile meşhur bir köydür.

IV. Murat (1623-1640) tahta çıktığı zaman Anadolu II. Osman'ın kan davası yüzünden iyiden iyiye karışmış bulunuyordu. Bu fırsattan yararlanan İran hükümdarı Şah Abbas, 1624 yılında Bağdat üzerine yürüyüp kenti ele geçirdi. Çok sert önlemlerle önce durumunu sağlamlaştıran IV. Murat, 1638'de Bağdat'a sefer düzenleyip Bağdat'ı geri aldı. İşte, Nisan 1638'de, Padişah IV.Murat'ın da katıldığı Bağdat Seferine çıkan Osmanlı Ordusunun köyün şu anda kurulu olduğu yerden geçerken konakladığı, bu tarihten sonra da, Padişah Tahtına izafeten köyün adının "TAHTYURT" olarak anılmaya başlandığı, sonraki yıllarda da "Tahyurt" olarak tescil edildiği tahmin edilmektedir.

52 km mesafedeki Şarkışla ilçesine bağlı bir köy iken 1989 yılında ilçe olan Altınyayla'ya bağlanmıştır.

Tahyurt köyü bundan yaklaşık 360 yıl önce komşu Güzeloğlan köyünün yaylası olarak kullanılmakta iken "Ali" (Ali ka(Öztürk) isimli muhterem zatın bugün evlere bitişik çayırın kenarına kışlık-yerleşik ev yapması üzerine, diğer akraba, yakınları ve tanıdıklar da buraya ev yapmış ve müstakil yerleşim yeri haline gelmiştir.

Köyün asıl geçim kaynağı tarla tarımı ve hayvancılıktır. Arazide ağırlıklı olarak buğday, arpa, çavdar ekilmekte; büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besiciliği de ikinci sırada yer almaktadır.

Köyde eğitim öğretim uzun yıllar köy odalarında ve şimdiki caminin yerinde olan, minaresiz, üstü düz dam, ağır bir ahşap merdivenden yukarıya çıkalan eski camide sürdürülmü; 1967 yılında 2 sınıflı şimdiki okul ve 2 lojman yapılmış; 2008 yılında da yeni okul binası hizmete girmiştir. Okulun adı 1991 yılında Şehit olan Emin ALACAHAN'ın ismini taşımaktadır. Köyün hem içme suyu hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak her evde sabit telefon vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köy içi yollar 2013 yılında kilitli parke yapılmıştır.

📷

Altınyayla Tahtyurt Köyü Resimleri

Tahtyurt, Sivas ilinin Altınyayla ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Tahtyurt Köyü Resimleri ve tahtyurt köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

🎞️

Altınyayla Tahtyurt Köyü Video

Tahtyurt, Sivas ilinin Altınyayla ilçesine bağlı bir köydür.Tahyurt köyü Sivas İli Altınyayla İlçesine bağlı, Sivas - Kayseri (Pınarbaşı) sınırında kurulu bulunan, ortalama 100 haneli; görülmeye değer yaylaları, çeşmeleri, şifa deposu bitkileri bulunan; b

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sivas Haberleri

Sivas Belgeseli