Çamurlu, Amasya ilinin Göynücek ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adı yerleşim merkezinden 2 km uzaklıkta olan bir doğal kaynak suyunun bulunduğu yere verilen isimden gelir. Yöre halkı ise bu köyü daha ziyade Karadağ olarak adlandırır. Gerçi Karadağ o civara verilen genel isim olsa da Çamurlu Köyü de konumu itibariyle Karadağ ismiyle birlikte anılır olmuştur.
Köy halkı, halk tarafından 93. harbi diye bilinen Rus istilasından kaçmak suretiyle Erzurum Olur Kasabası'nın İniset Köyün'den gelmiştir. Rivayetlere göre 5 aile bu köye yerleşmiş olup Erzurum kültürünü korumayı başarmışlardır. Tandır ekmeği, bazlama, soğuk ayran çorbası geleneksel yemekler arasındadır. Ayrıca doğu anadolu motifli heybe, yün çorap ve kilim de Amasya kültüründen farklı bir yapıya sahip olduğunun göstergesidir.
Amasya iline 51 km, Göynücek ilçesine 6 km uzaklıktadır. Yerleşim yaklaşık 1100 m rakıma kurulmuştur. Yayla havası hakimdir. Arıcılığa elverişli bitki örtüsü mevcuttur. Ormanları ise karapelit denilen bodur ağaçlar oluşturur. Arazi engebeli olup tarıma elverişli değildir. Su ihtiyacı doğal kaynak sularından karşılanır. Sularının şifa özelliği vardır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yapılmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.