Ameliyatsız Burun Estetiği

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi, dolgu uygulaması ile burun şekillendirmenin artık son derece kolay ve güvenli olduğunu söyledi.

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi, dolgu uygulaması ile burun şekillendirmenin artık son derece kolay ve güvenli olduğunu söyledi.

Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Başak Kandi, burun bölgesinin anatomik olarak riskli bir bölge olması nedeniyle uzman hekimin seçilmiş özel dolgu maddesini doğru noktaya uygun dozda enjekte etmesinin tedavinin püf noktası olduğunu belirtti. Burun dolgusu tedavisinin ameliyatsız estetik işlemler arasında yer aldığını kaydeden Başak Kandi, "İşlem ameliyata, genel anesteziye gerek kalmadan uygulanabilmektedir. Elde edilen sonuçların kalıcılığı kişinin biyolojik süreçlerine bağlı olarak yaklaşık olarak 1 ila 1,5 sene arasındadır. Dolgunun etkisi geçtikten yani dolgu eridikten sonra tekrarlanan uygulamalar ile elde edilen başarılı sonuç devam ettirilebilir. Herhangi bir iyileşme süresine de ihtiyaç yoktur. Genellikle ödem ve morluk gelişmez. Yani işlemin ardından sosyal yaşantınıza devam etmenizde sakınca bulunmaz. Hastalarımız en çok bu konuda endişe ediyor ancak uygulamanın ayrıntılarını öğrendiklerinde rahatlıyorlar" dedi.

Burun estetiği ameliyatlarının ardından yaşanabilen problemlerin bir bölümünün dolgu uygulaması ile çözülebildiğini açıklayan Kandi, özellikle yeniden ameliyat olmak istemeyen hastalarda çok kısa süren işlem sayesinde sonuç alınabildiğini kaydetti.

Burun dolgusu hangi durumlarda etkili?

Prof. Dr. Kandi, bu bölge için seçilen özel dolgularla yapılan tedavi sayesinde burun ucunun kaldırılabileceğini ve burun kemerinin yok edilebileceğini belirterek şöyle devam etti:

"Burun bölgesine uygulanan tedavide estetik ameliyatın ardından ortaya çıkan sorunlar giderilebilmektedir. Burun ucu kaldırılabileceği gibi burun eğrilikleri de giderilebilir. Burun dolgusunun etkili olduğu durumlar arasında burun sırtının düzleştirilmesi, asimetrilerin düzeltilmesi, burun-alın ilişkisinin istenilen forma sokulması ve burun-dudak bileşkesinin belirginleştirilmesini de sayabilirim."

Burun dolgusu tedavisini kimler yapmalı?

Prof. Dr. Başak Kandi, burun dolgusu tekniğinin kesinlikle amatör eller tarafından uygulanmaması gerektiğinin altını çizerek, "Uzman hekimin doğru yere doğru dozda ve doğru seçilmiş dolgu maddesini enjekte etmesi çok önemlidir. Yoksa üzüntü verici durumlar meydana gelebilir" dedi.

Kandi, işlem öncesinde anestezik krem ve özel soğutucu uygulamaları sayesinde tedavinin ağrısız bir şekilde gerçekleşmesinin sağlandığını da vurguladı. Burun dolgusu tedavisi öncesinde uzman doktorun hastayı ayrıntılı bir şekilde muayene ederek yapılacak işlem ve alınacak sonuç hakkında bilgilendirmesinin önemine değinen Prof. Dr. Başak Kandi, hastanın gerçekçi olmayan beklentilerinin mutsuzluğa neden olacağı uyarısında bulundu. Kendi hastaları ile yaptığı tedavi öncesi görüşmelerde bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgi verdiğini belirten Kandi, "Burada önemli olan hastanın beklentileri ile yapılacak tedavi sonuçlarının ortak bir noktada buluşmasıdır. Eğer böyle bir mutabakat sağlanmazsa burun dolgusu tedavisi yapılmamalıdır" diye konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Sinüzit Aromaterapik Formülle İ̇yileşir Mi ?
Mide Ekşimesi Neye Yol Açar?
Kaygı Bozukluğu Nasıl Yönetilir?
Depresyon İle Baş Etme Yöntemleri
Çocuklara Empati Kazandırmanın Önemi