Anadolu Üniversitesi Kapılarını Sağlık Bilimleri Dekanlar Konseyi’ne Açtı

"6. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (SABDEK)" Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016'da bir araya geldi.

"6. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi (SABDEK)" Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016'da bir araya geldi.

Bu yıl Anadolu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve iki gün süren konseyin açılışına; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Demirci, SABDEK Onursal Başkanı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, SABDEK Başkanı Prof. Dr. Fatma Gül Şener'in yanı sıra Türkiye'nin farklı üniversitelerden çok sayıda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve öğretim elemanı katıldı.

Törenin açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, SABDEK'e ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduklarını memnuniyeti dile getirerek "Bu tür oluşumlar tıp ve sağlık alanlarında daha oturmuş kararların ortaya çıkması açısından önem taşıyor. Türkiye'de sosyal bilimler alanında eğitim veren çok sayıda üniversite ve fakülte var. Özellikle vakıf üniversitelerinin sayılarındaki artışa bağlı olarak anabilim dallarının sayısında da artış gözlemleniyor. Bu kuruluşların sizin gibi kurumlar tarafından olgunlaştırılması gerekiyor. Bu tür komisyonlardan çıkan sonuçların Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerarası Yazılım Konsorsiyumu'na sunulmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Bunun yanında sosyal bilimlerle alakalı diğer fakültelerde de benzer oluşumlar gerçekleştiriliyor ve bence bu güzel bir gelişme" dedi.

Anadolu Üniversitesi olarak 1958 yılından beri Türkiye'de, yükseköğretime katkı sunmaya çalışan önemli bir kurum olduklarına değinen Rektör Gündoğan, üniversitenin kuruluşundan bu yana yaklaşık 8 milyon öğrenciye öğrenim hizmeti sunulduğunu belirtti. Şu anda öğrenci sayısı bakımından dünyanın üçüncü büyük üniversitesi olduklarını ifade eden Prof. Dr. Naci Gündoğan, 35 yıldır devam eden Açıköğretim Sistemi aracılığıyla da devasa bir kurum hâline geldiklerine dikkat çekti ve ekledi:

"Örgün öğrenci olarak 35 bin öğrenciye eğitim imkânı sunuyoruz. Bu hizmetleri de bünyemizdeki 10 bine yakın personelimiz aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin her yerinde Üniversitemizin Açıköğretim bürosu bulunuyor. Bunun yanında 1986 yılından bu yana Köln merkezli Batı Avrupa ülkelerinin yanı sıra Azerbaycan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Kuzey Kıbrıs gibi birçok ülkede de öğrenim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz."

Açıköğretim Sistemi dünyanın her noktasına ulaşmaya devam ediyor

Bu yıl Amerika Birleşik Devletleri'nin Maryland eyaletinde, önümüzdeki yıllardan itibaren ise Suudi Arabistan'ın Riyad ve Cidde bölgelerinde olmak üzere dünyanın çeşitli coğrafyalarında Açıköğretim Sistemi aracılığıyla öğrenim hizmetlerini sunmaya devam edeceklerini dile getiren Prof. Dr. Gündoğan, "Sloganımız gereği dünyanın neresinde bir Türk varsa ve yükseköğretime ihtiyaç duyuluyorsa bizler orada olacağız. Önümüzdeki yıllardan itibaren ikisi İngilizce ve biri Arapça olmak üzere üç yeni program daha açıyoruz. Bundan sonra sadece Türklere değil yükseköğretim almak isteyen diğer dünya vatandaşlarına da eğitim fırsatı sunmaya çalışacağız" dedi.

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Demirci ise, bu yıl Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde 6'ncısı gerçekleştirilen SABDEK'e ilişkin olarak, "Çalıştay boyunca elde ettiğimiz sonuçlar, tartışmalar ve oluşturduğumuz çıktıların sağlık sistemine her zaman olduğu gibi bugün de katkı sağlayacağına inanıyorum. İki gün sürecek çalışmalarımızla ayrıca Anadolu Üniversitesi olarak sıcak bir ortam ve güzel bir misafirperverlik sunmaya gayret ediyoruz. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültelerinin üniversitelerde giderek yaygınlaştığına ve sayısal olarak da artmaya devam ettiğine değinen SABDEK Onursal Başkanı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ise, "Son 5 yılda sadece fakülte sayısı değil, kontenjan ve öğrenci sayılarımız da giderek artıyor. Hacimsel büyüme iyi görülebilir ancak bu büyümeyle birlikte sorunlarımız da giderek artmış durumda. Aslında bizim temel amacımız bu hacimsel artışa karşılık niteliklerimizi arttırarak; eğitimimizin, mezunlarımızın ve sağlık bilimleri çıktılarının tamamen kalite odaklı gelişimiyle ilgili çalışmalara sahip çıkmak" diye konuştu.

SABDEK'in kuruluşu ve geldikleri nokta hakkında katılımcıları bilgilendiren SABDEK Başkanı Prof. Dr. Fatma Gül Şener, gerçekleştirdikleri çalışmalar için çok emek harcadıklarını ve önümüzdeki dönemlerde hayata geçirilmesi hedeflenen çalışmalardan bahsetti. Verimli bir çalıştay olacağını dile getiren Prof. Dr. Şener, ortaya çıkacak sonuçların da Yükseköğretim Kurulu'na sunulacağının altını çizdi.

Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney ise, açılış konuşmalarının ardından katılımcılara açık ve uzaktan öğretim programları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 6. Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanlar Konseyi'nin ikinci gününde ise çalıştay sonuçlarının sunumu ve 6. SABDEK Genel Kurulu gerçekleştirildi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Işık Frekansı Nedir?
Hamilelikte Uçak Yolculuğuna Dikkat !
Tedavi Edilmeyen Boyun Ağrısı Sağlık Sorununa Yol Açabilir!
Özel Hastaneler Yönetmeliği Kronolojisi
Türk Sağlık Sen İ̇zmir’den Menderes Devlet Hastanesi Hakkında Açıklama