Anadolu Üniversitesi Rektörü Gündoğan: “Çok Yakında Abd’ye De Büro Açmayı Hedefliyoruz”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, çok yakında ABD'ye de büro açmayı hedeflediklerini söyledi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, çok yakında ABD'ye de büro açmayı hedeflediklerini söyledi.

Merkezi Eskişehir'de bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine kayıtlı olan ve Kocaeli'de oturan 34 bin öğrenciden bölüm bazında ilk 4 dereceye giren 240 kişi belgelerine kavuştu. Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören renkli görüntülere sahne oldu. Törene Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İzmit Kaymakamı ve aynı zamanda açıköğretim öğrencisi Ersin Emiroğlu, Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Türkiye'nin her ilinde bürosu olan, bununla yetinmeyip hemen hemen tüm Batı Avrupa ülkelerinde öğrencisi olan bir üniversiteyiz. Bulgaristan, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Azerbaycan gibi ülkelerde iletişim bürolarımız mevcut. İnşallah bu yıl içinde ABD'de yeni bir büromuz ile yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına da hizmet vermekteyiz. Dünyanın neresinde bir Türk var ise biz oradayız" dedi.

Eğitimin sadece belli yaşlarda alınıp tüketilen bir şey olmadığını hatırlatan Gündoğan, "Dünya çok hızlı değişiyor. Bilimsel, akademik hayat o kadar hızlı gelişiyor. Artık insanların hayatlarının her döneminde yeni bir şeyler öğrenmesi elzem. Üniversite çağı 18-24 yaş arası. Gençler üniversiteye gidiyorlar ve mezun oluyorlar. 65 yaşına kadar çalışıyorlar. Hayatlarının 40 yılını üniversite çağlarında aldıkları eğitimle yürütmeye çalışıyorlar. Artık bu yeterli değil. Sürekli eğitimden geçmek lazım. Fakat sürekli örgün eğitimde okumak mümkün değil. Açıköğretim bunun için var. Bizim öğrenci yelpazemiz çok geniş. Çoban öğrencimiz de var, profesör, rektör, kaymakam var. Bu onlar için değişik bir fırsat. Bunlar bize çok büyük bir heyecan veriyor. Sorumluluğumuzu arttırıyor. Türkiye'nin her ilinde büro yönetmek, dünyanın değişik bölgelerinde büro yönetmek çok kolay değil. Bunlar bizi yormuyor. Çünkü öğrencilerin şevkini, heyecanını görmek bütün yorgunlukları unutturuyor. Biz daha fazla insana ulaşmak istiyoruz. Daha fazla insana, daha fazla eğitim vermek, Türkiye'ye hizmet etmek istiyoruz" diye konuştu.

İkinci üniversitesini okuyan İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, "Okumak, eğitim bizim hem dinimizin, hem töremin en üst noktasında. "Oku" emriyle başlayan dinimiz var. Bu açıdan baktığımız zaman açıköğretim fakültemizin bize neler kattığının çok daha güzel farkına varabiliyoruz. Artık bilişimle, teknoloji ile eğitim çok daha kolay. Bir telefon kadar size yakın. E-kampus sistemi çok müthiş bir imkan. Bundan faydalanarak bilgi dağarcığımızı çok daha ileriye götürebiliyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı öğrencilere belgeleri protokol tarafından takdim edildi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin’e Rapor, “bir Gün Okula Aç Git, Günü Simit Ve Ayranla Geçir”
Meb, Öğretmene Karşı Şiddet Davalarına Müdahil Olacak
Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları İ̇çin Geri Sayım Başladı! 
Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı