Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Spor Salonu'nda Kin-ball eğitim, uygulama ve semineri gerçekleştirildi.
Seminerin moderatörlüğünü Rekreasyon Bölümü Başkanı Doç. Dr. Kerem Yıldırım Şimşek üstlenirken, Arş. Gör. Alican Bayram ve Kin-ball Master Trainer Uğur Avşar da katılımcıları bu yeni spor dalı hakkında bilgilendirdi. Seminerin başında söz alan Doç. Dr. Kerem Yıldırım Şimşek, "Kin-ballun rekreasyon alanında çok etkili bir branş olduğunu düşünüyorum. Bunun en büyük özelliği her alanda oynanıyor olması. Takımlar katılıma göre değişiklik gösterebiliyor, bu da Kin-ballı rekreasyon alanında önem verdiğimiz bir spor yapıyor. Dolayısıyla kin-ball'a önem veriyoruz. şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Kerem Yıldırım Şimşek'in ardından söz alan Arş. Gör. Alican Bayram, her düz zeminde oynanan bir spor dalı olarak Kin-ball'unrekreasyon alanında önemli bir branş olduğunun altını çizdi ve sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:
"Yeni yıla saat tam 12'de spor yaparak girdik. Bu sporu, bu şekilde Eskişehir halkında tanıtabildik, insanların dikkatini çekebildik. Bu ulusal ve yerel basına çıktı ve giderek arttı bu ilgi. Daha önce dernekleşme sürecine gitmeyi düşünmüş Uğur Hocam fakat yapmamışlar. Ama sporun tanınmasıyla şöyle bir süreç gelişti aslında, bize gittiğimiz üniversitelerden birçok dönüt oldu, biz de bu sporu gittiğimiz üniversitelere de öğretip, bir dernek kurmaya karar verdik. Aynı zamanda bu üniversite takımlarından bir üniversite ligi oluşturulması gibi projelerimiz var. Ümit ediyorum ki bunlar da en kısa zamanda olacaktır."
"Kin-ball olimpiyat sporu olma yolunda"
Master Trainer Uğur Avşar Kin-ball sporu hakkında birçok projelerinin olduğunu ifade ederek Kin-ball sporunun tarihsel gelişimi ve ülkemize geliş serüveninden bahsetti. Kin-ballun Kanada'da Mario Demers tarafından geliştirilen bir spor olduğunu aktaran Avşar, şöyle devam etti;
"Kin-ball dünya üzerinde 18 ülkede federasyonu olmakla birlikte, 25 ülkede de aktif olarak oynanıyor. Biz de bu sporu 2011 yılı itibari ile Türkiye'ye getirdik. Bu branş tamamen fair-play üzerine kurulu bir spor branşı olduğu için olimpiyat sporu olma yolunda da hızlı bir şekilde ilerliyor. Bizler de bir spor bilimcisi ve eğitimci olarak bu sporun gelişmesi için uğraşıyoruz. Anadolu Üniversitesi Kin-ball ekibi ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı bu sporun gelişimi alanında girişimlerde bulunuyorlar. Umarız bu diğer üniversitelere de örnek olacaktır."
Seminerin ardından uygulamalı eğitime geçildi. Eğitim, katılımcılarla gerçekleştirilen Kin-ball karşılaşmasının ardından sona erdi.
İHA