Ankara’da Girişimcilik Ekosistemi Gelişiyor

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Bu proje, geleceği şekillendirecek girişimcilerimiz için Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ortaya...

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Bu proje, geleceği şekillendirecek girişimcilerimiz için Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ortaya konulan gayretin, özverinin müşahhas örneğidir. Yalnızca mali destek programları kapsamında yaklaşık 90 milyon lira hibe desteği sağlanmıştır" dedi.

"Genç İstihdamının Artırılması İçin Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi" açılış konferansı, 25 Ekim tarihinde Hilton Otel'de gerçekleştirildi. Toplantıya, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Avrupa Birliği Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkanı Müsteşar François Begeot, ODTÜ Teknokent Yönetim AŞ Genel Müdürü Ali İhsan Kızıltaş, Bilkent CYBERPARK Genel Müdürü Faruk İnaltekin, OSTİM Teknopark Genel Müdürü Dr. Derya Çağlar, Gazi Teknopark Genel Müdürü Tuğrul İmer ile TÜBİTAK, üniversiteler ve teknoparklardan temsilciler ile çok sayıda girişimci katıldı.

Konferansta konuşan Şayık, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilen Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi Konferansı'nda, 2010'dan beri yerel değerlerle bezenmiş rekabetçi bir anlayış ile ülke ekonomisine katkı sağladıklarını söyledi.

"İnovasyon kapasitesi Ankara'yı farklılaştırıyor"

İş dünyasında Ankara'nın önemli bir yer tuttuğuna dikkati çeken Şayık, "Hiç şüphe yok ki yetişmiş insan kaynağımız, toplumsal sermayemiz, yenilik ve inovasyon kapasitemiz bizi farklı kılıyor. Potansiyelimiz, Türkiye'nin en gözde üniversitelerine en önemli araştırma merkezlerine, öncü teknoparklarına, organize sanayi bölgelerine ev sahipliği yapmamızdadır" diye konuştu.

Bu özellikleri katma değere dönüştürmek için girişimcilik ekseninde çalışmalar yaptıklarını, özellikle genç girişimcilere öncelik tanıdıklarını anlatan Şayık, "Bugün açılış toplantısını gerçekleştirdiğimiz bu proje, geleceği şekillendirecek girişimcilerimiz için Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ortaya konulan gayretin, özverinin müşahhas örneğidir. Yalnızca mali destek programları kapsamında yaklaşık 90 milyon lira hibe desteği sağlanmıştır. Bu rakam eş finansmanlarla birlikte 150 milyon liralık bir hacme ulaşmaktadır" ifadelerini kullandı.

Girişimcilik Merkezi

"Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi" hakkında bilgi veren Şayık, projenin Ankara'nın girişimcilik ekosistemine uluslararası ölçekte dinamizm kazandırması amacıyla tasarlandığını, bunun en önemli ayaklarından birisinin ajansın hizmet binasında kurulacak "Girişimcilik Merkezi" olduğunu anlattı. Şayık, "Bu merkezin adı, Ankara'nın teknoloji odaklı ekosisteminin markası olan "TechAnkara" çatısı altında "TechAnkara Girişimcilik Merkezi" olarak belirlenmiştir. Böylece "TechAnkara" markasının ilk fiziki mekanı da kurulmuş olacak" ifadelerini kullandı.

Örnek bir proje

AB Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Başkanı Müsteşar François Begeot da son yıllarda dünya genelinde 15 ve 24 yaş aralığındaki genç işsiz sayısının hızla artığını belirterek, Avrupa ve Türkiye'de bu yaş aralığındaki işsizlik oranının yüzde 19 olduğunu söyledi.

Bu durum karşısında bütün dünyanın işbirliği yapması gerektiğine dikkati çeken Begeot, mali destek projelerin yanı sıra genç girişimcilerin çalışma hayatında tutunabilmesi için sürekli eğitim programları ile desteklenmeleri gerektiğini ifade etti. Begeot, "İster çalışan isterse de işsiz olsun insanlar yeteri kadar eğitim alamıyor. Bu bütün dünyanın sorunu. Projemiz bu anlamdaki eksikliği giderecek bir özelliğe sahiptir. Türkiye için uygulanabilir ve örnek alınabilecek bir çalışmadır. Genç girişimcilere umut vermek, onlara fikri anlamda yeni kapılar aralamak oldukça önemlidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, "Genç İstihdamının Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi"nin uygulanmasıyla ilgili sunumlar yapıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan ve AB Katılım Öncesi Yardım Programı (IPA), İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG-OP) kapsamında desteklenen proje, 27 Haziran 2016'da sözleşmelerin imzalanmasıyla resmi olarak başladı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları