Ankesob Başkan Vekili Ar: "Girişimci Sayımız Artarsa İstihdam Artacak, Üretimimiz Artacak"

KOSGEB destekli "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" programında konuşma yapan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin...

KOSGEB destekli "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" programında konuşma yapan Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Hüseyin Ar, birlik olarak girişimcilik eğitim programlarına önem verdiklerini belirterek, kendi işini kurmak ve büyütmek isteyenlerin bu eğitimleri önemsemesi gerektiğini söyledi.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin KOSGEB işbirliği ile düzenlediği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" devam ediyor. Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen 5. grup "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" programında konuşan Hüseyin Ar, girişimci adaylarına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirterek, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlendiklerini söyledi. Ar, yeni girişimcilerin en büyük sıkıntısının, işletmeyi faaliyete geçirecek öz sermaye bulamamak olduğunu belirterek, "Bu eğitimlerin bir diğer amacı, girişimciliği bir seçenek olarak düşünen Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ), esnaf ve sanatkâr girişimcilerin ekonomik olarak desteklenmesi, kişilere, iş planına dayalı iş kurma ve yönetme konusunda bilgi vermektir. İş fikri, pazarlama, pazar araştırması, iş planı gibi konulardan oluşan eğitimler ile girişimciliğin özü anlatılmaktadır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi ile girişimci adaylarının ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla yeni girişimcilerin desteklenmesidir. Girişimci sayımız artarsa istihdam artacak, üretimimiz artacak, ihracatımız artacak, inşallah kursun ardından sizlerden de olumlu geri dönüşler alırız" ifadelerini kullandı.

Ar, ücretsiz düzenlenen kurs sonrası sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikalarının törenle teslim edileceğini bildirdi ve kursiyerlere başarılar diledi. Girişimcilik Uzmanı Derya Özilhan Şahin'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin 32 saatlik bir eğitim programı halinde 4 gün sürdüğünü vurguladı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan ve sertifika alan girişimcilerin iş planlarını oluşturarak iş kurmalarının hedeflendiğini belirten Şahin, "KOSGEB size para vermeyecek, önce siz kendi sermayenizle işinizi kuracaksınız. Sonra siz KOSGEB'e başvurup, kursta gördüğünüz ve hazırladığınız. "iş planı'nı sunacaksınız. İş planınız kabul edilirse yaptığınız harcamaların faturalarını sunup destekten faydalanacaksınız" açıklamalarında bulundu.

Şahin, Yeni Girişimci Desteği Destek Unsurları, İşletme Kuruluş Desteği, Kuruluş Dönemi Makine Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği, İşletme Giderleri Desteği ve Sabit Yatırım Desteği üst limit ve destek oranları ile ilgili ayrıntılı bilgi içeren bir sunum gerçekleştirdi. 50 bin TL'nin üst limit olduğunu belirten Şahin, "Bu 50 bin TL'lik hibenin 2 bin TL'si kuruluş giderleri için, 18 bin TL'si 2 yıllık süreç içinde alacağınız makine, teçhizat ve ofis donanımı için, 30 bin TL ise kira ve elaman giderleri için veriliyor. İşinizi kurarken ne kadar harcama yaparsanız o harcamanın yüzde 60'ını geri alıyorsunuz. 50 bin TL harcamışsanız bu 50 bin TL'nin tamamını değil, yalnızca yüzde 60'ını geri alıyorsunuz. Diyelim ki 100 bin TL harcama yaptınız. Üst limit olan 50 bin TL'yi alırsınız" ayrıntısını paylaştı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları