Antalya’da, Konut Ve Ofis Tercihleri

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'da konut ve ofis tercihlerinin değiştiğini söyledi.

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'da konut ve ofis tercihlerinin değiştiğini söyledi.

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, yeni konut talebi ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla inşaat ve gayrimenkul sektörün büyüyeceğini kaydetti. İnşaat sektörünün büyümesiyle müteahhit sayısının arttığını ifade eden Karataş, "Ekonomide büyük ağırlığa sahip olan inşaat sektörünün bir an önce standardının ortaya konulması gerekiyor. Müteahhitlik tanımının da içinde yer alacağı "Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart. Her kişinin müteahhitlik işini yapamaması lazım" dedi.

"Antalya'nın çehresi önümüzdeki 10-15 yıllık süreçte tamamen değişecek"

Türkiye'de, artan konut ihtiyacına paralel olarak, Antalya'da da yoğun bir yapılaşma süreci yaşandığını belirten Deniz Karataş, "Son yıllarda "turizm, ticaret, tarım" kimliğinden sıyrılıp, sanayi kenti haline gelen Antalya'da, konut ve ofis tercihleri değişti. Özellikle son 20 yıl içerisinde Antalya'nın çehresini değiştirecek büyük çaplı konut ve ofis projeleri hayata geçirildi. Kentin sanayi yatırımlarının da inşaata paralel olarak arttığını, yeni fabrikaların, yeni üretim tesislerinin yapılmakta olduğunu görmekteyiz. Antalya Organize Sanayi Bölgesinin, yeterli alan olmadığı için iş adamı ve sanayicilerin taleplerine cevap verememesi ve yeni bir organize sanayi bölgesinin zorunluluk haline gelmesi sebebiyle, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının Korkuteli bölgesinde kurulması planlanan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde son aşamaya gelindiğini takip ediyoruz. "Hafif sanayi" diye tabir ettiğimiz, çevreyle dost, kirliliğin mümkün olmadığı bu tesislerde gıda üretimi ve mermer fabrikaları ve gıda fabrikaları yan yana çalışmaktadır. Kentsel dönüşüm ile şehrimiz yenileniyor. Kentsel dönüşümün daha da ivme kazanacağını ve Antalya'nın çehresinin önümüzdeki 10-15 yıllık süreçte tamamen değişeceğini düşünüyorum. Çünkü lüks konut ve ofis anlamında henüz yolun başındayız" diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin dinamosu olarak inşaat sektörünü gösteren Karataş, "2017 yılında hükümet yavaşlayan ekonomik büyümeyi hızlandırmak için öncelikle kamu yatırım ve inşaat harcamalarında artış hedefledi. Bu sebeple inşaat sektörünü 2017 yılında destekleyecek başta bankaların konut kredisi kampanyaları, konut kredi faiz oranlarının göreceli düşük kalmaya devam etmesi ve konutta KDV indiriminin uzatılması ile ilgili olarak düzenlemeler yapıldı. Sektörde artık belli standartların oluşturulması, markalı konutların artması ve sadece deneyime değil araştırmalara dayanan sağlıklı verilerin üretilmesi gerekiyor. Müteahhitlik sektörünün sağlıklı envanterinin çıkarılabilmesi gerekiyor. Yanlışları olan müteahhitlerin piyasadaki işi bilen ve düzgün iş yapan diğer müteahhitlerden ayrılması gerekiyor. Çevre ve şehircilik Bakanlığının yanı sıra üniversitelere de bu noktada çok iş düşüyor. Başarı buradan geçiyor" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı
Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek