Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "10. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Türkiye'nin dört bir yanında kente gelen 183 gurme ve ünlü şef baklava yapımını yerinde inceleyerek, tatma fırsatı elde etti.
Koçak Baklava'da gerçekleşen etkinlikte, gurmeler imalathaneye inerek, hem baklava yaptı hem de baklava yapımını izledi.
Gurmelerden Nurettin Duran, baklava yapımını yerinde inceleyip, tadabilmenin kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.
İlk defa baklava imalathanesine indiğini belirten Duran, "Muhteşem lezzetleri, bu detaylı çalışmayı yerinde görmek bize nasip oldu. Her şey özenli, titizlikle yapılarak çok lezzetli ürünler ortaya çıkıyor. Tadımlarımız da yaptık. Her şey çok güzel. Buranın her köşesinde ayrı bir detay, büyük emek var. Bu güzel ürünlerin ortaya çıkması bizi de çok gururlandırdı. Güzel lezzetleri ülkemize kazandıran herkese çok teşekkür ederim. Dünyaya açılan bu lezzetin arkasında büyük bir emek ve çabanın olduğunu gördük. 3 gün boyunca güzel bir zaman geçireceğiz. Bu lezzetlerin aşamalarını paylaşmak bizim için de çok önemli. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekür ederim" dedi.
Koçak Baklava işletmecisi Coşkun Koçak da uzun yıllardır bu işi yaptığını belirterek, Gaziantep baklavasının ilk günkü değerini bozmadan ürettiklerini kaydetti.
Kente özgü fıstık, tereyağı ve un kullandıklarını dile getiren Koçak, "Gaziantep baklavasını tek bir şeyden özetlemek mümkün değil. Birçok unsurun bir araya gelmesiyle elde edilen bir üründür. Son yıllarda biliniyor olsada ilk günkü değerlerine sadık kalarak, lezzetli, eşsiz aromayla yapılan baklavayı tercih etmeniz gerekiyor. Şu anda Türkiye'nin her tarafından, çeşitli mevkilerden lezzet ustaları "gurmeleri" ağırlıyoruz. Baklavanın özelliklerini, niteliklerini, emek yoğunluğunu gösteriyoruz. Eşsiz lezzetin nasıl meydana geldiğini imalathanede, satış yerinde farklı yerlerde ağırlayarak Antep fıstığının değerini anlatıyoruz." diye konuştu.
İHA