Antikapitalistlerden Galatasaray Meydanı’nda Halep Protestosu

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına tepki göstermek için Antikapitalistler Platformu üyeleri Galatasaray Meydanı'nda toplandı.

Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına tepki göstermek için Antikapitalistler Platformu üyeleri Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Protesto sırasında meydandan geçen İranlı bir vatandaş, "Ben artık İran vatandaşı değilim, bu kimliği yakacağım. Bu saatten sonra İran vatandaşıyım demeye utanıyorum" diyerek protestocu gruba destek verdi.

Antikapitalistler Platformu, Suriye'nin Halep kentinde yaşanan insanlık dramına karşı Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Çok sayıda yabancı vatandaşın katıldığı protestoya meydanda bulunan vatandaşlar da destek verdi. Ellerinde , "Halep yalnız değildir, yaşasın küresel dayanışma", "Emperyalist İran Suriye'den defol" yazılı pankartları taşıyan vatandaşlar, Suriye'deki iç savaşa ve Halep'teki sivil ölümlerine son verilmesin için sloganlar attı. Özgür Suriye Ordusu bayrağı taşıyan vatandaşlar, Halep'teki katliamın durdurulması için "Suriye halkı yalnız değildir" mesajı verdi. Protesto sırasında meydandan geçen bir İranlı vatandaş ise İran'ın Suriye politikasını eleştirerek, "Ben artık İran vatandaşı değilim, bu kimliği yakacağım. Bu saatten sonra İran vatandaşıyım demeye utanıyorum" diyerek vatandaşlara destek verdi.

"Son günlerde de çok ağır bir katliama tanık oluyoruz"

Halep'in Ağustos ayından beri kuşatma altında olduğuna dikkat çeken Antikapitalistler Platformu üyesi Meltem Oral, "Son dönemde özellikle Esad'ın ve Rusya'nın bombardımanı arttı. Zaten Halep halkı aylardır açlıkla mücadele etmeye çalışıyordu. Bu zamana kadar Haleplilerin gidebileceği bir hastane yoktu çünkü 18 Kasım'da bölgedeki son hastane rejim güçleri tarafından bombalanmıştı. Son günlerde de çok ağır bir katliama tanık oluyoruz. Antikapitalistler olarak Halep halkının yalnız olmadığını, sivillerin söz konusu olduğunu dayanışma gerektiğini söylüyoruz. Sadece Halep'le de ilgili değil, dünyanın dört bir tarafından birçok Suriyeli var ve çok zor şartlarda yaşıyorlar" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları