Aras Elektrik 2016’yı Masaya Yatırdı

ARAS Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, Kars'ta görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle bir araya geldi.

ARAS Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, Kars'ta görev yapan ulusal ve yerel basının temsilcileriyle bir araya geldi. Akbaş, ARAS Elektrik tarafından 2016 yılında gerçekleştirilen faaliyetler ve 2017 yılı hedeflerini anlattı.

ARAS Elektrik Dağıtım Koordinatörlüğü'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Genel Müdür Fikret Akbaş, ARAS elektriğin, Kars, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Iğdır ve Erzincan illerinde yaklaşık 950 bin abone ile 2 milyon vatandaşa elektrik ulaştırdığını belirtti.

Akbaş, ARAS elektrik olarak 52 ilçe, 3 bin 306 köyde yaklaşık bin 800 çalışanı ile hizmet verdiklerini kaydetti. Fikret Akbaş, arıza onarım bakım araçları, kar motorları, kar üstü araçlar ve müşteri hizmetleri işlemlerinin yapıldığı minibüslerde dahil olmak üzere yaklaşık 350 araç ile bölgede hizmet verdikleri ve bu araçların yüzde 12'sinin Kars'a hizmet verdiğini söyledi.

ARAS Elektrik Dağıtım Şirketi Genel Müdürü Fikret Akbaş, "Tabi ki biz vatandaşla çok yüz yüze çalışan, vatandaşın her daim bizimle birlikte olması gereken, bizim onlarla birlikte olmamızı gerektiren bir kurumuz. Dolayısıyla vatandaşın ilgisinin bu denli yoğun olması doğaldır. Hayatın her noktasında varız. Hayatın her noktasında olmaya da çalışıyoruz. Biz bir kamu hizmeti yapıyoruz. Geçmişte bu kamu hizmeti devlet eliyle yapılırken, devletimizin aldığı bir kararla özel sektöre devredildi. İşler devredildi ancak işin niteliği değişmedi. İş aynı iş, kamu hizmeti görevimiz devam ediyor. Biz bunun bilinciyle çalışıyoruz. Kamu hizmeti yaptığımızın farkındayız. Hiçbir ayrım yapmadan insanlar arasında çalışmaya gayret ediyoruz" dedi.

Akbaş, "Bölgemiz uzun yıllar ihmal edilmiş bir bölge, kalkınmada sona kalmış bölgelerimizden, inşallah biz enerji kalitesiyle bu bölgenin kalkınmasına katkı sağlarız diye düşünüyoruz. İki çok önemli hedefimiz var birisi hizmet kalitesini artırmak, ikincisi enerji kalitesini artırmak, hizmet kalitesini artırmak için hizmet noktalarımızın çoğaltılması, hizmet noktalarında çalışan arkadaşlarımızın eğitilmesi birinci önceliğimiz. Şuanda kurduğumuz "Çözüm Merkezi" 7 gün 24 saat eğitimli arkadaşlarımız vasıtasıyla vatandaşlarımızın her derdine derman olmaya çalışıyorlar. Adı üstünde, "Çözüm Merkezi', çözüm üretmeye çalışıyorlar. Burası bir klasik çağrı merkezinden öte, buradaki yaptığımız işlem vatandaştan gelen çağrıyı sonuçlandırıncaya kadar takip etmek ve sonuçlanınca, sonucundan da vatandaşı bilgilendirmek. Dolayısıyla bu klasik bir çağrı merkezinin ötesinde biz buna telefonla büro hizmetlerinin görülmesi diye de bakıyoruz. Vatandaşlarımız büroya kadar gelip vakitlerini harcamadan bir telefonla işini görecek şekilde arkadaşlarımız eğitilmiş durumda. Bu konuda da kamuoyundan çok ılımlı destekler, tepkiler aldık. Bu da bizi mutlu ediyor. Buna benzer hizmet kalitemizi artırıcı birçok çalışmamız var" dedi.

En son başlattığımız bir proje, bütün arıza ekibi arkadaşlarımız tablet bilgisayarlar dağıttık diyen Genel Müdür Fikret Akbaş, "Çağrı merkezimize gelen her hangi bir çağrıya zaman kaybetmeksizin coğrafi bilgi sistemi üzerinden, yani bilgisayarımızdaki sayısal haritalar üzerinden en yakın ekibe ulaşıp, otomatik olarak, insan eli değmeden, o ekibe çağrılar yönlendiriliyor. Bu bize ne kazandırıyor? Bu bize hız kazandırıyor. Zaten biz çağrı merkezimizde, çözüm merkezimizde aldığımız bu verileri, devamlı harmanlıyoruz. Devamlı istatistiklerini yapıyoruz. Bize gelen bir çağrıya bizim ekibimiz kaç dakikada ulaşmış. Kaç dakikada bu arızayı yapmış. Kaç dakika içerisinde vatandaşa dönüş yapılabilmişiz. Bu her ay benim nezaretimde, ama her hafta İl Koordinatörlüğü nezaretinde, bu bilgiler harmanlanıp, aksayan yönlerimiz giderilmeye çalışılıyor. Bunun dışında bu bölgemizde Kars'ı pilot olarak seçtiğimiz bir projemiz daha var. Şuanda 7 il içerisinde, bölgemizde 7 ilimiz var. Kars'ta ilk başlattık bunu, bir arıza olduğunda trafonun açma, kapama işlemini uzaktan yapabilir halde arkadaşlar. Bu Kars'ın bir pilot çalışması, Kars'a özel önem veriyoruz. Kars'ın ülkemiz açısından nedenli önemli bir il olduğunun bilincindeyiz. Bölgemiz açısından nedenli önemli bir olduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla buraya gerekeli önemi vermeye çalışıyoruz. Özelleştirildiğinden buyana 55 milyonluk bir yatırım yapıldı bu bölgeye, inşallah 2017 yılında 20 milyonluk bir yatırım daha yapılacak. Ayrıca 10 milyonlukta bir bakım programladık. Şebekelerimize yatırım yaptıkça, elektrik kesintilerimiz azalıyor. Tabi ki insan kendi elektriği kesildiği zaman öyle biliyor ki her taraf karanlıkta. Ama şuanda 21 dağıtım şirketi var Türkiye'de, 21 dağıtım şirketinin içerisinde ilk beşteyiz. En az kesinti olan ilk beşteyiz. Dolayısıyla geriye baktığımızda, geldiğimiz noktada ARAS elektrikte ciddi bir arıza azalması söz konusu. Ancak tabi burada bakım çalışmalarımız yapılırken, zaman zaman kesintilerimiz oluyor. Bu kesintileri de ilanla yapıyoruz" diye konuştu.

Toplantıda Arıza Yönetim Sistemi'nin ilk olarak Kars'ta devreye alındığı ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) ve OSOS ile entegre çalışan sistem sayesinde müşterilerin ihbarları beklenmeden arızaya müdahale edildiği bildirildi. Sistemde hesaplanan arıza akımına göre arızanın oluştuğu yer tespit edilerek arıza ekipleri o bölgeye yönlendiriliyor.

ARAS elektrik tarafından Kars'a 2014 yılında yaklaşık 7 milyon TL. Yatırım yapılırken, 2015 yılında 14 Milyon TL. Ve 2016 yılının ilk 8 ayında 17 Milyon TL. Yatırım yapıldı.

Kars'ta 2013 yılında kayıp, kaçak oranı yüzde 31 olurken, 2016 yılı Ekim ayı sonunda bu rakam yüzde 12,7 oldu. 2017 yılında da kayıp, kaçak oranlarını düşürmek için tüm bölgelerde olduğu gibi Kars'ta da teknik ve teknolojik yatırımlar, fiziksel olarak kaçak taramaları yapılması faaliyetlerinin aralıksız devem edeceği belirtildi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı 2016 yılı yatırımlarının sunumu yapıldı. Basın mensuplarının soruları cevaplandırıldı.

ARAS Kars İl Koordinatörlüğü'nde yapılan toplantıya; ARAS Elektrik Genel Müdürü Fikret Akbaş, Kurumsal İletişim Kalite ve İnsan Kaynakları Koordinatörü Nilüfer Orkan Kılıç, Kars İl Koordinatörü Bülent Gürel, İşletme Müdürü Demirel Öncül, Müşteri Teknik Hizmetler Müdürü Seyran kan, Kurumsal İletişim Uzmanı Ömür Taylan Deniz, Yönetim Sistemleri Mühendisi Nazlı Nisa Demir ve basın mensupları katıldı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.