Arguvan Tarlacık köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Tarlacık köyü son dakika gelişmeleri, Tarlacık köyüne özgü yemekler, Arguvan Tarlacık köyünün tarihi, Tarlacık köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Tarlacık köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Tarihin birinde eğitim öğretim yılı 16 Eyl 2019, 10:39 Arguvan ilçesi Tarlacık Köy, köyün eğitim sorunlarını çözmek için köy evinin bir odasını okul olarak eğitime açmışlardı. Köyümüzde okul ilk olarak böyle açılmıştı. Bir kaç yıl köy evinde eğitim veren okul, ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalması üzerine, köylü imece usulü okul yapmaya karar verir.
Köylü kendi olanakları ile kerpiç bir sınıf ve bitişiğine öğretmenini ikamet edeceği bir lojman yaparak köyü okula kavuşturmanın sevincini hep birlikte yaşarlar. O tarihlerde okullara öğrenci kayıtları öğretmen ve muhtarın köyde bulunan haneleri tek tek ziyaret ederek yaşı uygun olan çocukların kaydını yaparlardı. 1967-1968 öğretim yılında bende aynı şekilde okula kayıt oldum.
Okul açıldığı gün üzerimizde forma olarak bir siyah önlük ve bir beyaz yakalık giyerek ilk gün okulumuza başladık. Öğretmenimiz Yusuf Bayram, öğrencilerin tek tip kıyafet giymelerini şöyle açıklardı " çocuklar okulda her çocuğun zengin fakir ayırt etmeksizin eşit olduğu izlenimi vermek için devlet tek tip kıyafet giymenizi uygun görüyor." derdi. Tek sınıflı okul yeterli olmayınca köy halkı, Köy tüzel kişiliğine ait bulunan 205 parsel 4600 metre kare arsayı ilkokula bağışlar. Devlet bu arsa üzerine 2 sınıf,1 müdür odası, bir beslenme odası ve 2 lojman yaparak 1968-1969 öğretim yılında hizmete açar. Okul'a başlarken birinci sınıf öğrencilerinin fazla bir hazırlığı yoktu, bir defter, bir kalem ve bir silgiden ibaretti.
Öğrencilerin kitap defter ve kaleminden daha kıymetli mendilleri olmazsa olmazları idi, çünkü okulda her gün ilk derste tırnak, mendil ve temizlik kontrolü yapılırdı. Okulda eğitim öğretim bir arada yapılırdı. Öğrencilere temizlik alışkanlığı küçük yaşlarda kazandırılırdı. Okul'a devlet bir öğretmenden başka personel görevlendiremediği için her gün iki nöbetçi ayrılır, okulun temizliğini yaparlardı. Kış aylarında yakacak sorununu çözmek için her öğrenci okula gelirken bir odun veya tezek getirme zorunluluğu vardı. Tezek veya odun getirmeyen öğrenciler tekrar eve gidip, tezek veya odun getirmeleri istenirdi.
Okulda düzeni bozan, yaramazlık yapan öğrencilere genelde ders boyunca tek ayak üstünde durma cezası verilirdi. Öğretim yılının son ayında okul gezi planları yapar, genellikle komşu köy okulları ile birlikte akşama kadar gezi yaparak farklı okul öğrencilerinin tanışması, kaynaşması sağlanırdı. İşte yıllar önce bir eğitim öğretim yılı böyle geçerdi.