Arsin Gölgelik Köyü

Arsin Köyleri Arasında yer alan Gölgelik köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Gölgelik köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir, Gölgelik Arsin arası kaç km, köyde doğal yaşam nasıldır?

Gölgelik Köyü, Trabzon ilinin Arsin ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Arsin Gölgelik Köyü Resimleri ve gölgelik köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin gölgelik köyünde doğan biri var mı? Arsin Dğumlu Ünlüler Kimler?

Arsin Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Arsin Trabzon Arası Kaç Km? Arsin Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Arsin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini

Gölgelik, Trabzon ilinin Arsin ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 47 km, Arsin ilçesine 27 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılık ve turizme dayalıdır.

Mahallenin adının 1940 yılında değiştiği bilinmektedir.1940 yılından önceki adı Elemonos idi 1940 yılında Türkçe olmayan yerleşim yeri isimlerinin değiştirilmesi kararı gereği Gölgelik ismini almıştır.İsmin anlamından da anlaşılacağı gibi köy bol ağaçlı ve bunun sonucu da gölge ve serindir.

Eski ismi olan Elemonos isminin Rumca olduğunu söyleyenler varsa da doğru değildir.Bölgede M.Ö. 2000 yıllarda yaşamış olan Luvi kavmine dayandığı en güçlü görüştür. Bir başka görüş ise son Trabzon İmparatoru Davut Kommenosun doğum yeri olduğu için ismin oradan geldiği şeklindedir. Mahallede ihtiyarların anlattığı bir başka hikâye ise Eleman Osman'dan geldiği şeklindedir. Eleman Osman namı diğer Çakırın Osman mahallenin kurucularındandır. Çakırın Osman'ın yedi erkek oğlu vardı çevrede nam salmışlardı.

Mahallenin en meşhur yemekleri; lahana, kuymak,turşu kavurması,lapa,muhlama,dirma, düğmeç, un helvası,laz böreği, hamsi kuşu,yer elmasi kavurmasi,hoholli misir ekmeği....

Mahallede, ilköğretim okulu vardır,3 öğretmeni ile eğitim öğretime devam etmektedir.okulda anasınıfı da 2007-2008 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiştir. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi ise yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haberleri

Kuştul Manastırı
Maçka Lapazan Yaylası
Kurtdağı Yaylasından Sisli Manzara
SultanMurat Yaylası Uçurtma Şenliği
Tonya ilçesi Tarihçesi ve Tonya Köyleri