Köy Gürcü-Acara köyü olmakla beraber kartvelleşmiş diğer Türk, Laz gibi halklarda bulunmaktadır.KARTVELLEŞMEK iç gürcistana sığınmak anlamında kullanılırdı. Osmanlı Rus Savaşı zamanında stalinin techirinden kaçanlar kazakistana sürülmek yerine kartvelleştiler. Köy Osmanlı Türk-İslam geleneklerine bağlı Milliyettperver insanlarıyla bilinir. Yöre halkı , Osmanlı Rus Harbi (93harbi ) sırasında Rus düzenli birliklerine ve Ermeni Komitacılarına karşı Mukavemet göstermiş, topraklarında Türk bayrağının dalgalanması adına lüzüm gelen tüm fedakarlıkları yerine getirmiştir.
Köy bünyesinde bulunan her hanede Türk Bayrağı ile Kur'an- ı Kerim eksik olmayan güzide bölgede insanlar ziyadesiyle misafirperverdir. Tütüncüler köyunun silor, kuru fasulye, kuymak, mıhlama ve mısır unundan yapılan harşo ,çadi yemekleri meşhurdur .Köy sınırları dahilinde 2 cami 1 medrese bulunmaktadır.
Köy bünyesinde bulunan önemli bazı Sülaleler'in 1934 Soyadı kanunu öncesi sülale isimleri ile günümüz soyadları şu şekildedir.
(Acara ),Kemaloğlular-Aydın,Memooğlular - Öztürk,İdrisoğlular- Yavuzdemir,İmamoğlular-Yıldırım,Nurmemedoğlular-Özçelik, Hocaoğlular-Özdemir, Tetrolar- Hesekolar - Coşkun, Zenginoğlular- Öngüner, Ardanoğlular- Çelik, Duralar - Duran, Dilberoğlular -Kılınç -Cin, Arnavutlar - Şimşek, Memooğlular - Öztürk, Kutunoğlular - Erkılıç
Artvin merkezine 21 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. eskiden koyun tütünü meshurdur dogal guzellıkleri acısından oldukca zengın bır koydür. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.