Atb’de Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı

Antalya Ticaret Borsası'nda (ATB) Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi ve Tebliğ hakkında bilgilendirme yapıldı.

Antalya Ticaret Borsası'nda (ATB) Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi ve Tebliğ hakkında bilgilendirme yapıldı.

ATB'nin başkanlığını yürüttüğü Antalya Tarım Konseyi tarafından Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi ve Tebliğ hakkında Borsa üyeleri ve tarım sektörü paydaşlarına bilgilendirme yapıldı. ATB toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

2 binin üzerinde istihdam sağlandı

Bilgilendirmede Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, kırsal kalkınma destekleri programı kapsamında 2006 yılından 2016 yılına kadar 132 proje gerçekleştirdiklerini bildirirken, geçen yıl başlatılan 12 projenin de halen devam ettiğini kaydetti. Program kapsamında kırsalda 144 tesisi hayata geçirdiklerini söyleyen Dallı, "Bugüne kadar 8 binin üzerinde projeye destek verdik. Projelerin toplam hibe tutarı 61 milyon Lira'nın üzerinde iken, yatırım tutarı 150 milyon Lira'nın üzerinde gerçekleşti" diye konuştu. Hayata geçirilen projelerde 2 binin üzerinde istihdam sağladıklarını bildiren Dallı, "On binlerce çiftçinin ürünün desteklenmesi, muhafaza edilmesi, pazarlanması gibi konulara destek olduk. Çiftçinin kırsal alandaki ekipmanlarını yeniledik, geliştirdik, rekabet edebilme gücünü ve gelirlerini artırdık" dedi.

Baba oğula tanımaz

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın 11. Etap uygulamalarının geçen etap uygulamalardan farklı olduğunu söyleyen Dallı, "Konu başlıkları zenginleşti. Kırsal alanda gelişmeye imkan tanıyacak yeni planlamalar, yeni yatırımlara olanak tanımış oldu. Bu imkanları baba oğula tanımaz. Yatırım planı olanlar için bu program bulunmaz bir nimet. Ancak yatırımcı çiftçiler bu imkanları doğru kanalda kullanmalı. Yatırımcı fizibiliteyi iyi yapmalı, iyi kullanmalı, iyi değerlendirmeli. Yapacağı yatırımla kendi ekonomisi ve ülke ekonomisine katkı sağlamalı" diye konuştu.

Proje başvuruları için son günü 4 Aralık

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın 11. Etap uygulamalarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi. 2006'dan beri projenin yürütüldüğünü belirterek, amaçlarını ve hedeflerini anlattı. Programın amaçları hakkında bilgi veren Kaş, programla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonun sağlanması, tarımsal altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin güçlendirilmesi tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasının amaçlandığını kaydetti. İzzet Kaş, ekonomik yatırım konuları, proje tutarları, ekonomik yatırımlara kimlerin başvurabileceği, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar hakkında katılımcılara bilgi verdi. 21 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan program kapsamında proje başvurularının 4 Aralık'ta sona ereceğini bildiren Kaş, sunumun ardından katılımcıların sorularını da yanıtladı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.