Ato’dan Üretim Reform Paketine Destek

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Üretim Reformu Paketiyle Türkiye'nin Endüstri 4.0 olarak adlandırılan dijital dönüşümü...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Üretim Reformu Paketiyle Türkiye'nin Endüstri 4.0 olarak adlandırılan dijital dönüşümü bir an önce gerçekleştirebileceğini belirterek, "Üretim Reform Paketinin yasalaşması Türkiye'nin üretimde gaza basacağı tarih olacak" dedi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün açıkladığı Üretim Reform Paketi'ni değerlendirdi. Reform sözcüğünün sadece paketin adı olarak kalmayacağını kaydeden Baran, "77 maddelik paketle, üreticinin desteklenmesi, sanayinin gelişmesi ve ihtiyaç duyulan nitelikli elemanın yetişmesi için uygun zemin hazırlanıyor. Yani Türkiye'nin üretim yolu otobana kavuşuyor. Üretim Reform Paketi'nin yasalaşması Türkiye'nin üretimde gaza basacağı tarih olacak" ifadelerini kullandı.

"Sanayicilerin prangaları tek tek sökülüyor"

Düzenlemenin yasalaştırılmasını ve ilgili mevzuatın bir an önce hazırlanmasını sabırsızlıkla beklediklerini belirten Baran, pakette yer alan düzenlemelerle sanayicilerin prangalarının tek tek söküleceğini ifade etti. Baran, şunları kaydetti:

"Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca hazırlanan reform paketi, üretimi teşvik ediyor. Bu paket, üreten Türkiye hedefine ulaşmamız için atılmış büyük bir adımdır. Yeni teşvikler getiren reform paketiyle, sanayicilerimizin omzundaki mali yük azaltılıyor. Planlı sanayi alanları için emlak vergisi, elektrikteki TRT payı, hafta sonu çalışma ruhsatı bedeli, damga vergisi ve harçlar kaldırılıyor. Sanayi bölgesi dışındaki sanayi tesislerinden alınan yapı denetim hizmeti bedelinde indirim yapılıyor. Sanayicilere enerji desteği veriliyor. Kamu ihalelerinde yerli üreticiye yüzde 15 fiyat avantajı getiriliyor."

Türkiye genelinde kent içinde kalan 135 sanayi sitesi ve 63 bin 649 iş yeri taşınacak

Üretim Reform Paketi ile Türkiye genelinde kent içinde kalan 135 sanayi sitesi ve 63 bin 649 iş yerinin taşınacağını bildiren Baran, "Bu yıl başlayacak taşınmanın maliyetinin 19 milyar lira olacağı belirtiliyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bu taşınmayı ilk 3 yıl geri ödemesiz, uzun vadeli kredilerle koordine edecek. Şehir dışına taşınacak iş yerleri arasında Ankara Ticaret Odası üyeleri de mevcut. Bakanlığımızın maddi desteğinin yanı sıra manevi olarak da destek olacağını ve yapıcı bir yaklaşımla taşınma sürecini koordine edeceğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

"Nitelikli iş gücü istihdamı artırılacak"

Dünyada Endüstri 4.0 olarak adlandırılan yeni bir sanayi devriminin yaşandığını hatırlatan Baran, Bakan Faruk Özlü tarafından açıklanan paketin yasalaşmasıyla Türkiye'nin dijital dönüşümünü sağlamak adına da önemli bir fırsat doğduğunu kaydetti. Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin nitelikli iş gücü olduğunu, Üretim Reform Paketi ile birlikte istihdamda da niteliğin artacağını vurgulayan Baran, "Bu paketle sanayi sektörüne yönelik eğitim programları oluşturularak nitelikli iş gücü istihdamı artırılacak" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı
Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek