Tekirdağ'daki atölye ve laboratuvar öğretmenlerinin "Bilim ve Teknolojide Yeni Uygulamaların ve Gelişmelerin Tanıtılması" konulu hizmet içi eğitim seminerleri Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde Devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün üniversitelerle işbirliği konulu 774/4089747 sayılı yazısı gereği, Tekirdağ Mesleki ve Teknik Eğitim okullarında görev yapan atölye ve laboratuvar öğretmenlerine "Bilim ve teknolojide yeni uygulamaların ve gelişmelerin tanıtılması" amacıyla hizmet içi eğitim programları düzenlenmesi isteği kapsamda Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü ile Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü arasında protokol imzalanmıştı.
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi üniversitelerimiz araştırma-geliştirme çalışmaları yapan ve bilgi üreten, teknoloji transferi yoluyla bilgisini sanayi ve toplumla paylaşmayı hedefleyen kurumlardır. Ayrıca çağımız bilim ve teknolojide hızla gelişmektedir. Bugün bilimde ve teknolojide yeni gelişmeleri takip etmek, hızına ulaşmak oldukça zorlaşmaktadır. Amacımız, okullarımızdaki öğrencilerimizi yeni bilim ve teknolojiyi bilen, tanıyan, kullanan daha nitelikli ve vasıflı kişiler olarak yetiştirmektir. Bunun için öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi üniversitelerdeki öğretim üyeleriyle buluşturmak, bilim ve teknolojide yeni gelişmeler konusunda onları bilgilendirmek, bilgi ve deneyimlerini arttırmak olacaktır. Bu amaçla, söz konusu Bakanlık yazısı ve protokol gereği, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi işbirliğinde ilimiz okullarında endüstriyel alanlarda görev yapan 382 atölye ve laboratuvar öğretmenlerimize 09-16-18-23 Kasım 2016 tarihlerinde Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde hizmet içi eğitim programları düzenlenmiştir" denildi.
Açıklamada ayrıca, "Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde düzenlenen "Bilim ve Teknolojide Yeni Uygulama ve Gelişmelerin Tanıtılması" konulu hizmet içi eğitimler başlamış ve devam etmektedir. Eğitime katılan öğretmenlerimiz verilen eğitimlerden memnun olduklarını ve bu eğitimlerin çok yararlı olduğunu, üniversitelerle işbirliğinde daha uzun süreli sık sık böyle eğitim programlarının düzenlenmesini istemektedirler" ifadelerine yer verildi.
İHA