‘Avrupa’nın Giriş Kapısına Uzanan Stratejiler’ Vaka Çalışması Gerçekleştirildi

VSY Biotechnology'nin başarı hikayesinin mercek altına alındığı "Avrupa'nın Giriş Kapısına Uzanan Stratejiler" isimli çalışması Yıldız Teknik Üniversitesi'nde...

VSY Biotechnology'nin başarı hikayesinin mercek altına alındığı "Avrupa'nın Giriş Kapısına Uzanan Stratejiler" isimli çalışması Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Teoride öğrenilen bilgilerin pratikte yansımalarını görmeyi sağlayan Vaka Çalışmaları öğrencilere yol gösterici bilimsel çalışmalar olarak üniversitelerin önemli projeleri arasında yerini alıyor. İşletme bölümlerinde ilk olarak 1900'lü yıllarda Harward Business School'da projelendirilmeye başlanan Vaka Çalışmaları, Türkiye'de de gerçekleştirilerek önemli bilimsel verilere ulaşılıyor. Geçtiğimiz günlerde bu çalışmalardan biri Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans/MBA öğrencileri Aycan Parmakoğlu ve Sevinç Harmandar, Modern İşletme Yönetimi kapsamında VSY Biotechnology üzerine

'Avrupa'nın Giriş Kapısına Uzanan Stratejiler" isimli Vaka Çalışması'nı gerçekleştirdiler.

VSY Biotechnology'nin Ar-Ge ve inovasyona önem veren bir firma olarak kendi ürün portföyünün bulunduğu ülke pazarlarını genişleterek kısa zamanda çok büyük başarı elde etmesinin kendilerinin ilgisini çektiğini ve VSY Biotechnology üzerine vaka çalışması yapmaya karar verdiklerini söyleyen Parmakoğlu ve Harmandar; VSY Biotechnology CEO'su Dr. Ercan Varlıbaş'tan da projeyi destekleyici bilgiler aldılar.

Prof. Dr. Esin Can yönetiminde gerçekleştirilen vaka çalışmasında; firmanın 2 çalışan ile başlayan doğum aşamasından; günümüzde 300 kişinin istihdam ettiği, Ar-Ge merkezi ve fabrikaları ile dünyanın sayılı biyoteknoloji firmalarından biri oluşuna kadar geçen süreçteki başarı taşları incelendi.

Vaka çalışmasında bahsedilen Avrupa'nın giriş kapısına uzanan stratejiler arasında; VSY Biotechnology'nin Türkiye'de ürettiği yerli göz içi lenslerinin kalitesini önce Türkiye'deki göz doktorlarına kanıtlaması ardından bu sayede Türkiye'ye ithal edilen diğer göz içi lenslerinin kalitesinin yükselmesinin sağlanması konu ediliyor. Türkiye'nin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı 161. Ar-Ge Merkezi olması, inovasyona verilen önem doğrultusunda geliştirilen ürün portföyünün yaklaşık 60 ülke tarafından kullanılması da vaka çalışmasında vurgulanan unsurlardan bazıları.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Meb, Öğretmene Karşı Şiddet Davalarına Müdahil Olacak
Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları İ̇çin Geri Sayım Başladı! 
Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı
Yüz Yüze Eğitim Ertelendi !