Aydın Bahçeşehir Kolejinde verilmeye başlanılan "Kodlama" dersiyle bilişimsel düşünmenin temeli 5 yaşta atılıyor.
Aydın Bahçeşehir Koleji, dijital yerliler olan çocukları dijital becerilerle donatarak yetiştiriyor ve onları geleceğin dünyasına bugünden hazırlıyor. Proje Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyelerinin danışmanlığında, okul öncesi eğitimcileri ve bilgisayar öğretmenleri tarafından geliştirildi.
Türkiye'de ilk kez Bahçeşehir Kolejinde hayata geçirilen ve 5 yaş grubundan itibaren uygulanmaya başlayan Kodlama Eğitimi, çocukların bilişimsel ve algoritmik düşünme becerileri geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı olmalarını, bilişimsel araçların yazarı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen bir uygulama olarak biliniyor.
Kodlama eğitimi başlığı altında "farklı düşünmeyi" öğretmeyi hedefleyen proje, Türkiye'deki tüm Bahçeşehir kampüslerinde anaokulu 5 yaştan ilköğretim 4. sınıfa kadar devam ediyor. Kodlama eğitimiyle öğrenciler hem geleceğe hazırlanıyor hem de farklı tasarımlar üreterek modern dünyaya yenilikler katmak adına çalışıyor. Geleceğin bilişimcilerini, tasarımcılarını, mucitlerini yetiştirmeyi hedefleyen Aydın Bahçeşehir Koleji, çocukları farklı ve yenilikçi düşünmeyi öğretmeye devam ediyor.
İHA