Bakan Avcı, Milli Kültür Şurası’ndaki Komisyon Toplantılarına Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "3'üncü Milli Kültür Şurası"ndaki komisyon toplantılarına katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "3'üncü Milli Kültür Şurası"ndaki komisyon toplantılarına katıldı. Bakan Avcı, "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak hem tek tek komisyonlarda ele alınan konular, belirlenen sorunlar, o sorunların nedenleri, muhtemel çözüm yöntemleri ve yolları üzerine geliştirilen önerileri ayrı ayrı kitaplaştıracağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, dün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayan, bugün ve yarın da devam edecek olan "3'üncü Milli Kültür Şurası"ındaki komisyon toplantılarına katıldı. Burada komisyon üyelerine teşekkür plaketi veren Bakan Avcı, programın sonunda şura ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Avcı, "28 yıl sonra toplanan milli kültür şurası gerçekten verimli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. 17 komisyonumuz var, her biri kendi alanında yetkin kültür ve sanat insanlarından müteşekkir. Her komisyonda 10 uzman, değerli kültür ve sanat insanı görev aldı. 3 gün sürecek aslında ama bunun bir evveliyatı var. Cuma günü açılışı yapılan şura, açılışından önce komisyonlar belirlendikten sonra, komisyonlar kendi aralarında toplandılar. Kendi alanlarıyla ilgili belli başlı sorunları ve muhtemel çözümlerini enine boyuna tartıştılar. Şimdi bu 3 günlük şura sürecinde de bu tartışmalar bir rapora dönüştürülecek. Pazar günü de bütün komisyonların sorunlarını kuşatan şura sonuç raporu hazırlanacak. Dolayısıyla biz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak hem tek tek komisyonlarda ele alınan konular belirlenen sorunlar, o sorunların nedenleri, muhtemel çözüm yöntemleri ve yolları üzerine geliştirilen önerileri ayrı ayrı kitaplaştıracağız" dedi.

Şura kararlarının bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalara başlayacaklarını da kaydeden Avcı, şunları söyledi:

"Sadece bunları kayda almakla kalmayıp, Cumhurbaşkanımızın açılış konuşmasında belirttikleri gibi bunların fiiliyata aktarılması için, uygulamaya aktarılması için neler yapmamız gerekiyor; mevcut yapı içerisinde bunları ne kadar gerçekleştirebiliriz, eğer yeni düzenlemeler yapmak gerekiyorsa, yapısal anlamda hem de yasal anlamda mevzuat anlamında kanun, yönerge, yönetmelik ne gerekiyorsa çözüm yollarının gerçekleşmesi için bunları gerçekleştirmek için hemen çalışmalara başlayacağız. Şura kararlarının bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalara başlayacağız."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

Muhtar Kent kimdir, kaç yaşında, nereli? Millet İttifakı'nın CB adayı Muhtar Kent mi?
Kimler Cumhurbaşkanı adayı olacak? 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu mu?