Bakan Fikri Işık’tan Almanya Ve Hollanda’ya Sert Tepki

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Almanya ve Hollanda'nın bakanların referandum etkinliklerine izin vermemesine sert tepki göstererek, "Almanya ve Hollanda'nın...

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Almanya ve Hollanda'nın bakanların referandum etkinliklerine izin vermemesine sert tepki göstererek, "Almanya ve Hollanda'nın tavrını anlamak mümkün değil. Bunlar her fırsatta Türkiye'ye demokrasi dersi veren ülkeler. İfade özgürlüğü deyip kıyamet kopartıyorlar. Faşist bir uygulamadır" dedi.

Kocaeli ve Sakarya'da görev yapan medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık önemli açıklamalarda bulundu. Almanya ve Hollanda'nın tavrıyla ilgili konuşan Bakan Fikri Işık, "Orada yaşayan 3 milyon insanımız referandumda oy kullanacak. Propaganda hakkı, bilgi edinme hakkı demokratik bir hak değil mi? Bunu hangi gerekçe ile son dakikada iptal ediyorsunuz. Sayın bakanlara verilmeyen izin sayın Baykal'a veriliyor. Bunu anlamak mümkün değil. Almanya ve Hollanda'nın zannediyorum iç politikası ile ilgili. Her iki ülkede de yakın zamanda seçim var. Maalesef bu noktada kendi iç kamuoyuna yönelik bir hareket içindeler. Bu biraz seçimlere yönelik seçmene mesaj. Avrupa'nın bugüne kadar savunduğu demokratik değerler ile taban tabana zıt olduğunun bir göstergesi. Her konuda bize Avrupa'yı örnek gösterenler eminim ki bundan ders çıkartıyorlardır. Avrupa'da son zamanda hızlı bir şekilde içe kapanma yaşanıyor. Avrupa siyasetinde maalesef aşırı uçlar güçlenmeye devam ediyor. Bunun hem Avrupa için, hem de Avrupa değerleri açısından büyük bir tehdit olduğunu söylememiz lazım. Bundan daha büyük bir tehdit bunların önünü almak için merkez partilerin onlardan daha radikal bir tavır belirlemiş olması. Almanya'da bir iktidar var. Güçlü bir merkez iktidar. Bu kadar güçlü bir merkez iktidar, Avrupa değerleri diye sunulan değerleri bize yasaklarsa bunun inandırıcılıklarını nasıl sağlayacaklar. Faşist bir uygulamadır. Türkiye Cumhuriyeti bakanı veya siyasi parti temsilcisine tanımadığınız propaganda hakkını terör örgütü PKK'ya tanıyacaksınız sonra da "Türkiye bizim dostumuzdur" diyeceksiniz. Bu mümkün mü? Şu anda maalesef Avrupa'nın hemen hemen bütün ülkelerinde PKK her türlü propaganda faaliyetini hatta daha ilerisi haraç alma faaliyetini sürdürecek, buna karşılık siz hiç bir şey yapmayacaksınız" diye konuştu.

"Ben MHP'nin tavrında bir değişiklik beklemiyorum"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Barzani'nin ziyaretinin ardından yaptığı eleştiriyi değerlendiren Bakan Fikri Işık, "Sayın Bahçeli'nin Anayasa değişikliği teklifini desteklemesi, AK Parti'nin bütün politikalarını benimsediği olarak değerlendirilemez. Türkiye'de sistem tıkanma noktasına geldi. Bir gövdede iki baş oluştu. Parlamenter sistemin köküne tuz ruhunu döken CHP oldu. 2007'de 367 garabetini bu milletin başına saran CHP'dir. 367 garabetini bu milletin başına bela eden ve parlamenter sistemi rafa kaldıran CHP'nin kendisidir. Bu iki başlılığın sürdürülmesinin mümkün olmadığını sayın Bahçeli de gördü. Daha önce birbirimizi karşılıklı sert bir şekilde eleştirdik, doğru ama sayın Bahçeli'nin ülkenin geleceği konusundaki hassasiyetini kimse inkar edemez. Bunu da ortaya koydu sayın Bahçeli. Elbette süreç içinde yol kazaları olur, yanlış anlamalar olur. Bunlarda oturulur konuşulur. Ben bu konuyu da yol kazası olarak değerlendiriyorum. Sayın Başbakanımız ile Sayın Bahçeli bu yol kazasını giderirler. Ben MHP'nin tavrında bir değişiklik beklemiyorum" diye konuştu.

"CHP'nin kendini kurtarma savaşıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin referandum sürecini, "Kurtuluş Savaşı" olarak görmesini de değerlendiren Bakan Fikri Işık, "CHP'nin bu işi bir Kurtuluş Savaşı olarak lanse etmesini CHP açısından anlamak mümkün. Bu sistem hayata geçtiğinde hükümet olmak için halkın yüzde 50'sinin oyunu almanız gerekiyor. Bu yüzde 50 desteği CHP tarihine bakın hiç alamadılar. Hele hele Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber yüzde 25'in altına CHP sabitlendi. Böyle bir sistem kabul edilirse, bugünkü CHP'nin bir daha iktidar olma şansı yok. Onun için bunun kabul edilip edilmemesi CHP açısından bir Kurtuluş Savaşı olabilir ama Türkiye için değil. Aslında bu referandum da "Evet" neticesinin çıkması CHP için de hayırlı olacak. Bu referandum kabul edilirse CHP'de de bir değişim olacak. Sadece seçim dönemleri üslubu ayarlama, milletin ayağına gitme, milletin değerleri ile buluşma, ayakkabılı, ayakkabısız eve girme, cenaze namazında kenarda beklememe CHP'nin her seçimde seçmenle iletişim kılavuzu vardır ya bunu artık CHP içselleştirmek zorunda olacak. Başka türlü yüzde 25 bandını aşması mümkün değil. Onun için CHP'de bir değişim başlayacak. CHP'yi bir ele geçiren bir daha o koltuğu bırakmıyor. CHP açısından bir kurtuluş savaşı olabilir. Ama CHP yönetiminin kendini kurtarma savaşıdır" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

Ümit Özdağ Tutuklandı 
Zafer Partisi Lidesi Ümit Özdağ Gözaltına Alındı
Chp’li Ali Gökçek: Alkol Sahte, Facia Gerçek
Muhtar Kent kimdir, kaç yaşında, nereli? Millet İttifakı'nın CB adayı Muhtar Kent mi?
Kimler Cumhurbaşkanı adayı olacak? 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayları belli oldu mu?