Balıkesir Astronomi Şenliği başlıyor

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme programı kapsamında Balıkesir Astronomi Şenliği 23-24 Eylül tarihleri arasında Yarış Ortaokulu'nda gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme programı kapsamında Balıkesir Astronomi Şenliği 23-24 Eylül tarihleri arasında Yarış Ortaokulu'nda gerçekleştirilecek.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen Balıkesir Astronomi şenliğine Balıkesir Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi'nden akademisyenler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Astroailem ekibi uygulamalı eğitim verecek. Şenlik Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Yarış Ortaokulu katkılarıyla düzenlenecek. Proje Yürütücüsü Cemile Çakır yaptığı açıklamada, "Bu proje ile Balıkesir ve yakın illerde astronomi konularına ilgisi olan öğrencilerden yetişkinlere kadar herkesin temel astronomi kavramları ile ilgili bilgi sahibi olması ve çeşitli etkinliklere katılarak farkındalık düzeyinin arttırılması amaçlanmaktadır. Astronomi kavramları bireylerin ilgisini çeken bir konu olmakla birlikte bireyler bu kavramlara ilişkin çok fazla yanlış bilgiye sahip olduğu çalışmalar ile belirlenmiştir. Yapılan çalışmalara göre, sadece erken dönemdeki öğrencilerde değil yetişkin bireylerde de astronomi kavramlarına ilişkin çeşitli yanlış bilgi yapıları mevcuttur. Bu proje kapsamında astronomiye ilgi duyan her yaş grubundaki öğrenci ve birey atölyelere katılabilecektir. Böylece sadece projenin etkisi öğrenciler ile sınırlı kalmayıp konuya ilgi duyan halka da yayılacaktır. Gökyüzü gözlemi yaparak insanların yaşadığımız Samanyolu galaksisi içerisindeki başta Ay olmak üzere, Güneş sistemindeki gezegenler ve yıldızları gözlemleme fırsatı olacaktır. Araştırmadan faydanılan bireyler bir bilim dalı olarak astronominin önemi ve gelişimi, astronotlar ve görevleri, ülkemizdeki astronomi çalışmalarının seviyesi, uzay ve uzay boşluğunda yer alan gökcisimleri, gök cisimlerinin hareketlerinin etkileri, uzay kirliliği, yıldızlar gibi konularda teorik bilgi sahibi olacaktır" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp’a Yapay Zekâlı Sohbet Özelliği Geliyor
Autify, Zenes Adlı Yapay Zeka Ajanını Yazılım Kalite Güvencesi İçin Tanıttı
Arc Browser Yeni Canlı Takvim Düğmesi Özelliğini Tanıttı
Meta Avrupa'da Veri Kullanımını Durduruyor: Düzenleyici Baskılarla Karşı Karşıya
Brave Tarayıcı, Leo AI Asistanını Kendi Arama Sonuçlarıyla Entegre