Balışeyh Koçubaba köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Koçubaba köyü son dakika gelişmeleri, Koçubaba köyüne özgü yemekler, Balışeyh Koçubaba köyünün tarihi, Koçubaba köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Koçubaba köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Koçubaba, Kırıkkale ilinin Balışeyh ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Koçubaba Köyü Resimleri ve Koçubaba köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Balışeyh Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Balışeyh Kırıkkale Arası Kaç Km? Balışeyh Hava Durumu? Kırıkkale Köyleri ve Balışeyh Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırıkkaleli iseniz Kırıkkale Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırıkkaleli Ünlüler arasında Balışeyh Koçubaba Köyünde doğan biri var mı? Balışeyh Doğumlu Ünlüler Kimler?
Koçubaba,
Kırıkkale ilinin Balışeyh ilçesine bağlı bir köydür.Yerleşim 16. yüzyılda Çankırı sancağına bağlıydı. Köyde 15. yüzyıla tarihlenen cami ve türbe bulunmaktadır. Türbede, Bektaşi Şeyhi Koçubaba’nın sandukası bulunmaktadır. 1987 yılında kurulan Belediye teşkilatı 6360 Sayılı Kanun uyarınca kapatılarak köy statüsüne düşürülmüştür.Orta Anadolu'nun Kırıkkale,Kırşehir yöresinin kendine özgü kültürü hakim olmaktadır. Köyde düğünler üç gün sürer başlıca düğün yemekleri; yahni, yaprak sarması, yayla çorbası, bulgur pilavı ve tatlıdır. Ayrıca sahip olduğu Koçubaba türbesinden dolayıda turistik bir kasabadır. Ayrıca köyde Karaba adında piknik alanı bulunmaktadır. Burada çevre köylerden gelen insanlar piknik yapmaktadır.Kırıkkale iline 54 km, Balışeyh ilçesine 27 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Kasabanın ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Karasal iklimin hakim olduğu Koçubaba'da buğday, nohut ve arpa gibi tahıl ürünleri en çok üretilen tarım ürünleridir. Büyükbaş hayvan olarak inek, küçükbaş hayvan olarak da koyun yetiştiriciliği yapılır.
Kasabada, ilköğretim okulu vardır ama kullanılmamaktadır, ögrenci sayısı yeterli olmadığı için taşımalı eğitimdenyararlanılmaktadır. İlöğretim öğrencileri servis ile kasabanın bağlı bulunduğu ilçede eğtim görmektedirler. içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.
PTT şubesi ve PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık personeli olmadığından hizmet dışıdır.
Kasabaya ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.