Banaz Bağkonak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bağkonak Köyü son dakika gelişmeleri, Bağkonak Köyü ne özgü yemekler, Banaz Bağkonak Köyü nün tarihi, Bağkonak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bağkonak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Bağkonak Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bağkonak Köyü Resimleri ve Bağkonak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz Bağkonak Köyü Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?
Bağkonak, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün adı tarihi kayıtlarda "Gümüle", "Gümle" ya da "Gümele" olarak geçmektedir. II. Bayezid dönemi tahrir defterinde Gümele adıyla Banaz nahiyesine bağlı bir köy olarak gösterilen yerleşimde 26 hane mevcuttur. 1520 senesinde de Banaz bağlı olarak gösterilen yerleşimde 23 hane bulunmaktaydı. 1570 yılı kayıtlarına göre Uşak kazasına bağlı olarak gösterilen köyde 45 hane yaşamaktaydı.[1]. Yerleşimden 1834, 1836 ve 1838 yılı Tevzi Defterlerinde, "Gümle" adıyla Banaz nahiyesine bağlı orta büyüklükte bir köy olarak bahsedilmektedir. 1898-1899 yılında köyde 29 hane bulunmaktayken, 1907-1908 yıllarında ise 24 hane bulunmaktadır.Uşak iline 35 km, Banaz ilçesine 4 km uzaklıktadır. Doğusunda Hasan köy, batısında ilçe merkezi, güneyinde Şaban köy ile komşudur.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak, kışları soğuk ve kar yağışlıdır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Bunun yanı sıra yurt dışında çalışan işçilerin köy ekonomisine büyük katkısı olmaktadır. Tarımsal faaliyet olarak; buğday, arpa, mercimek, nohut ve fasulye yetiştirilmektedir. Ayrıca son yıllarda bahçecilik yapılmakta olup, elma, kiraz, vişne, ve armut gibi meyveler de yetiştirilmektedir. Köyde hayvancılık sınırlı sayıda yapılmaktadır.