Banaz Balcıdamı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Balcıdamı Köyü son dakika gelişmeleri, Balcıdamı Köyü ne özgü yemekler, Banaz Balcıdamı Köyü nün tarihi, Balcıdamı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Balcıdamı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Balcıdamı Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Balcıdamı Köyü Resimleri ve Balcıdamı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz Balcıdamı Köyü Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?
Balcıdamı, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.
Yerleşimden 1834, 1836 ve 1838 yılı Tevzi Defterlerinde, "Balcıdamları" adıyla da Banaz nahiyesine bağlı küçük bir köy olarak bahsedilmektedir. 1898-1899 ile 1907-1908 yıllarında köyde 8 hane bulunmaktaydı[1]. Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra Kütahya ili Altıntaş ilçesine bağlanılan köy, daha sonra yeniden Banaz ilçesine bağlanmıştır.Uşak iline 61 km, Banaz ilçesine 30 km uzaklıktadır. Köylüler arasında doğudaki çamlık ormana Bölükçam, Paşacık köyüne giden yolun olduğu kısıma Yılanlı, güney istikametine Dağ Yolu veya Demirci Yeri, Karaköse köyüne giden yol tarafındaki çıkışa da Yukarı Harman denilmektedir. Köyün doğusunda Afyon ilinin Sincanlı ilçesine bağlı Uluköy ve Elvanpaşa köyleri, batısında Paşacık köyü, kuzeyinde Karaköse, güneyinde Yenice köyleri bulunmaktadır.Yüksek rakımda bulunduğu için yayla havasının hakim olduğu köyde yazları dahi geceleri ısınmak için soba yakılabilir. Havası tertemiz olan köyde kışları çok soğuk ve sert geçmektedir.Köyde geçim genel olarak hayvancılıkla sağlanır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Tarımsal üretim de sınırlı olarak korunga, nohut ve arpa yetiştirilmektedir.