Banaz Derbent Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Derbent Köyü son dakika gelişmeleri, Derbent Köyü ne özgü yemekler, Banaz Derbent Köyü nün tarihi, Derbent Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Derbent Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Derbent Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Derbent Köyü Resimleri ve Derbent Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz Derbent Köyü Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?
Derbent, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.
16. yüzyıl kayıtlarında Banaz nahiyesine bağlı bir köy olarak bahsedilen yerleşimde Şeyh Hızır tarafından kendi adına kurulmuş bir zaviye ve vakfı bulunmaktaydı. 15. yüzyılın ortalarında vakfın bulunduğu yer eşkıyaların uğrak durağı olan bir derbent olduğundan Sancakbeyi Ali Bey tarafından Şeyh Hızır oğullarına bu derbendin korunması ve bakımı şartıyla vakıf kurulmasına izin verildiği bilinmektedir.
Yerleşimden 1834, 1836, 1838 ve 1839 yılı Tevzi Defterlerinde, Banaz nahiyesine bağlı orta büyüklükte bir köy olarak bahsedilmektedir. 1898-1899 ve 1907-1908 yıllarında köyde 63 hane bulunmaktaydı. Uşak il merkezine 22 km, Banaz ilçesine 12 km uzaklıktadır. Köy, İzmir-Ankara karayolunun yaklaşık 2 km kuzeyinde bulunmaktadır.
Köyde karasal iklim hüküm sürer. Yazları sıcak ve kurak kışları ise bölge ortalamasında yağışlı ve soğuk geçer.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca köyde marangozluk ve demircilik yapan esnaf bulunmaktadır. Yurtdışında çalışan işçilerinde köy ekonomisine olumlu bir katkısı vardır. Köyde tarımsal faaliyet olarak; buğday, arpa, haşhaş, susam, mercimek ve fasulye üretimi önemli bir yer tutmaktadır. Hayvancılıkta koyun, keçi ve sığır yetiştiriciliği son yıllarda bir artış içerisine girmiştir.
Köyde ilköğretim okulu ve ortaokul bulunmaktadır. Köyün içmesuyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köyde sağlık ocağı bulunmakta olup, faal durumdadır.