Banaz Paşacık Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Paşacık Köyü son dakika gelişmeleri, Paşacık Köyü ne özgü yemekler, Banaz Paşacık Köyü nün tarihi, Paşacık Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Paşacık Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Paşacık Köyü, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Paşacık Köyü Resimleri ve Paşacık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Banaz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Banaz Uşak Arası Kaç Km? Banaz Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Banaz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Banaz Paşacık Köyü Köyünde doğan biri var mı? Banaz Doğumlu Ünlüler Kimler?
Paşacık, Uşak ilinin Banaz ilçesine bağlı bir köydür.
16. ve 17. yüzyıl Osmanlı kayıtlarında bahsedilmeyen köyden ilk defa 1900' lü yılların başında Banaz nahiyesine bağlı bir köy olarak bahsedilmiştir. Paşacık köyünün kuruluş tarihi bilinmemekle birlikte, köyün yaklaşık olarak 350-400 yıl önce kurulduğu söylenmektedir. Köyün adına paşacık denilmesinin nedeni ise köylüler tarafından şöyle anlatılmaktadır. Köy eskiden Karapınar mevkiinde kurulmuştur. Çünkü burası ana yoldan uzak ve otlak yeri daha boldur. Zamanla buraya yerleşmiş olan aileler bu bölgeden ayrılarak köyün günümüzde kurulduğu yere iskan olduğu ve bu köye ilk yerleşen kişinin isminin Paşacık isminde birisi olması nedeniyle bu köye Paşacık denildiği rivayet olunmaktadır.
Uşak iline 53 km, Banaz ilçesine 22 km uzaklıktadır. Köy, doğusundan Balcıdamı ve Karaköse köyleri, kuzey doğusunda Çiftlik köyü, kuzeyinde Büyükoturak, batısında Corum köyü, güneyinde Yenice köyleriyle komşudur.
Köyde karasal iklim hüküm sürmektedir. Kışın kar yağışı yoğun olarak görülmektedir.
Köy nüfusunda azalmak görülmekte olup, özellikle Uşak başta olmak üzere il merkezlerine çalışmak amacıyla göç edilmektedir.
Köyün ekonomisi genel olarak tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Kuru tarım faaliyetlerinin yapıldığı köyde buğday, arpa, yulaf, nohut, haşhaş vb ürünler yetiştirilmektedir. Hayvancılık büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapılmakta olup, son yıllarda arıcılıkla ta yapılmaktadır. Köyde el sanatları olarak kilim, halı, çul dokumacılığı yapılmaktadır. Ayrıca köyde marangozluk ve demircilik yapan kişilerde bulunmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu bulunmakta ve faal durumdadır. Köyün içme suyu ve kanalizasyon şebekesi mevcuttur. Köyde sağlık ocağı binası var ancak kullanılmamaktadır. Köyde 1998 yılında yapılan hayvan içme suyu göleti bulunmaktadır. Köyün ilçeyle bağlantısı asfalt yolla sağlanmaktadır.