Bangladeş’te Engellilere Ekipman Ve Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bangladeş'te Barguna ilindeki Engellilere Destek Projesi kapsamında yardıma muhtaç ve engelli...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bangladeş'te Barguna ilindeki Engellilere Destek Projesi kapsamında yardıma muhtaç ve engelli bireylerin toplumsal yaşama katılmalarını kolaylaştıracak ekipmanlar dağıttı.

En az gelişmiş ülkeler kategorisinde bulunan Bangladeş'te halkın büyük bir çoğunluğunun yoksulluk sınırının altında yaşadığı biliniyor. Barguna ilinde ise halkın yüzde 19'unun aşırı yoksulluk sınırının altında yaşam sürdüğü değerlendiriliyor. Küresel iklim değişikliği nedeniyle aşırı yağışlar, sel taşkınları ve okyanus sularının yükselmesi çiftçilerin hasadının kaybına neden oluyor. İklim değişikliğinin olumsuz etkileri, temel geçim kaynağı balıkçılık ve tarım olan Bengal Körfezi'ndeki Barguna halkının ekonomik durumunu daha da ağırlaştırıyor.

2001 yılından bu yana ülkede faaliyet gösteren "DDEF- Disable Development &Educatin Foundation"dan alınan raporda ülke genelinde çeşitli sebeplerle toplam nüfusun yüzde 7'sinin engelli olduğu, Barguna ilinde ise 15 bin engelli vatandaş kayıt altında bulunduğu bilgisine yer verildi. Barguna'da engelli çocuk doğum oranlarının yüksek seyretmesinin nedenlerinden bir tanesinin hamilelik sırasında yetersiz beslenmenin olması gösteriliyor.

Proje kapsamında TİKA'nın himayelerinde engellilere ekipman ve malzeme desteğinde bulunuldu. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu ekipman ve malzeme desteği ile Barguna ilinin 31 farklı köyünde bulunan toplam 348 engelli ve yoksul vatandaş istifade edecek.

Dağıtım programına katılan Bangladeş Parlamentosu milletvekili Showkat Hasanur Rahman Rimon yaptığı konuşmada diğer bazı donör kuruluşların aksine sadece Bangladeş'in merkezinde olmayıp ülkenin en ücra köşelerine kadar faaliyette bulunan TİKA'nın faaliyetlerinden duydukları memnuniyetten bahisle yardımları kendilerine gönderen Türkiye Cumhuriyeti halkına teşekkürlerini iletti.

Dağıtım programında DDEF yönetimi adına konuşma yapan vakıf yöneticisi Rezaul Kabir ise dağıtılan dikiş makineleri sayesinde vatandaşlara alternatif bir gelir imkanının sağlandığını, kırsal alanlarda kadınların dikiş dikerek engelli çocukların bakımını daha iyi yapabileceğini ve aile bütçesine katkıda bulunabileceğine değindi. Kabir, Türk halkı tarafından Barguna'daki yoksullara hediye edilen bu malzemelerin insanları çok mutlu ettiğini ve yoksulların duasının Türk milleti ile beraber olduğunu dile getirdi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları