Başkan Yaşar Kadınları Yalnız Bırakmadı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kent Koop Mahallesi Muhtarı tarafından Batıkent Meydan AVM'de düzenlenen etkinlikte kadınlarla bir araya geldi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kent Koop Mahallesi Muhtarı tarafından Batıkent Meydan AVM'de düzenlenen etkinlikte kadınlarla bir araya geldi.

Yenimahalle'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkuyla kutlanmaya başladı. Kent Koop Mahalle Muhtarı Şükran Ayaz tarafından düzenlenen yemek yüzlerce Yenimahalleli kadını aynı çatı altında buluştururken Başkan Yaşar'ın yanı sıra eşi Azize Yaşar, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ve CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe de kadınların coşkusuna ortak oldu.

"Demokratik laik ilkeleri sonsuza kadar koruyacağız"

Tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da "Ülkemizin içinde bulunduğu durum itibariyle her geçen gün umutlarımız maalesef daha da kırılıyor. Her geçen gün kadınlarımız tahrip ediliyor. Kadının sosyal hayattaki yeri kısıtlanıyor. Her geçen gün kadınlarımızın iş hayatlarındaki yeri zorlaşıyor. Hâlbuki bu ülkenin kuruluşunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları daha Avrupa ülkelerinde verilmeyen hakları, medeni hukukla, seçme ve seçilme hakkını vererek, kadınla erkeğin eşit yurttaş olduğunu gösterdi. Bu ülkenin demokratik laik ilkelerini sonsuza kadar koruyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Açılış konuşmasını yapan ev sahibi Şükran Ayaz da, "Biz kadınlar istersek bir elimizle beşik sallarız, bir elimizle de dünyayı sallarız. Kadınlar özgür olsun. Biz cumhuriyet kadınlarıyız. Hiç kimseye eğilmeyiz. Güçlüyüz, güçlü duracağız" dedi.

Başkan Fethi Yaşar programda tüm kadınlara karanfil dağıttı ve hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı söylendi. Etkinlikte Muhtar Şükran Ayaz da tüm kadınlar adına Azize Yaşar'a çiçek verirken Başkan Yaşar'a da mahalle sakinleri adına teşekkür plaketi verdi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.