Başkent’te Yağmur Mağduru Vatandaşın İsyanı

Başkent'te dün etkili olan sağanak yağış, Varlık Mahallesi'nde su baskınlarına neden oldu.

Başkent'te dün etkili olan sağanak yağış, Varlık Mahallesi'nde su baskınlarına neden oldu. Binalarının bodrum katını yağmur ve kanalizasyon suyu basan mahalle sakinleri, mağdur olduklarını belirterek yetkilerden yardım istedi.

Başkent'te dün etkili olan sağanak yağıştan dolayı Varlık Mahallesi Yayın Sokak'ta bulunan birçok binanın bodrum katını su bastı. Yetkilere haber veren mahalle sakinleri, çaresiz olduklarını dile getirerek kendi imkanları ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla bodrum katlarını basan suları boşaltmaya çalıştı. Sürekli yaşanan su baskınlarından dolayı mağdur olduklarını belirten ve bu baskınların salgın hastalıklara yol açabileceğinden korkan mahalleliler, yetkilerden çözüm bekliyor. Meydana gelen su baskınlarının hastane inşaatından kaynakladığını öne süren mahalle sakinleri, baskınların olduğu bölgede bulunan ilkokuldan dolayı da yaşanabilecek olumsuzluklardan endişe duyuyor.

Dün yağan sağanak yağmurdan dolayı binalarını basan suyu tahliye etmeye çalışan Murat Hatip, "Karşı taraftan hastanenin oradan geliyor ve buraya doluyor. Bir kış boyunca 6 kere oldu. Her yağmur yağdığında doluyor. Biz kendimizce önlemler aldık ama çaresiz önlemler aldık. Garajın girişinin kapatılması lazım. 13'üncü bloğa, 14'üncü bloğa, 15'inci bloğa zarar veriyor Bizim zararımız haddinden fazla. Benim 3 buçuk 4 milyar şahsi zararım var. Kömürlükteki malzemeler heder oldu" diyerek mağduriyetini dile getirdi.

"Ne yapalım çıkalım Kızılay'da kendimizi mi yakalım, nasıl sesimizi duyuralım vatandaş olarak"

Mahalle sakinlerinden Olcay Adakay ise babasının oturduğu binayı su bastığını belirterek endişelerini ifade etti. Yaklaşık 5-6 ay önce yine binayı sel sularının bastığını hatırlatan Adakay, "Yaklaşık 2 metreye kadar lağım sularıyla doldu. Şu anda da lağım sularıyla dolmuş durumda. Her yağmur yağdığında biz, mahalle sakini olarak korkacak mıyız? Her şeyi boş verin yarın bir gün hava sıcaklığı 30 dereceye çıkacak, herkesin çocuğu var, kaçıncı asırda yaşıyoruz ki kolera salgınıyla uğraşacağız. Her tarafta lağım suları var. Haber vermemize rağmen kanalizasyon işleriyle ilgili bir tane adam yok. Ne yapalım çıkalım Kızılay'da kendimizi mi yakalım, nasıl sesimizi duyuralım vatandaş olarak" şeklinde dert yandı.

"Lağım sularının içinde yaşamak istemiyoruz"

Selin sebebinin inşaatı devam eden hastaneden kaynaklandığını ileri süren Adakay, "En son bu mahalleyi 1950 senelerinde sel basmış. 50 seneden sonra hiçbir şekilde sel basma yok. Ne zaman bu hastaneler yükselmeye başladı, yağmur yağdığında oranın bütün pisliklerini alıp geliyor, bütün kanalizasyonları kapatıyor ve olduğu gibi her tarafa lağım suları geliyor. Burası Ankara'nın göbeği köy değil bir şey değil. Buradan yetkililere sesleniyorum; bu işle artık ilgilenin. Biz lağım sularının içinde yaşamak istemiyoruz. Bakın karşıda okul var. Bin 500-2 bin tane öğrenci var orada" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri

İstanbul Havalimanı’nda Uyuşturucu Operasyonu
Edirne’de 227 Kilogram Uyuşturucu Yakalandı