Başkent’teki Bu Evde Her Şey "Tepetaklak"

Başkent'te bulunan bir evde her şey alt üst oldu. Tamamen tepetaklak olan ev, dış görüntüsü ve içerisindeki mobilyaların haliyle dikkat çekti.

Başkent'te bulunan bir evde her şey alt üst oldu. Tamamen tepetaklak olan ev, dış görüntüsü ve içerisindeki mobilyaların haliyle dikkat çekti.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Neşeliköy ve Tepetaklak Ev'de, giriş kapısından itibaren, mutfak mobilyalarından masaya sandalyeye, beyaz eşyalardan tuvalet ve banyo dolaplarına, çocuk ve yatak odasından oturma gruplarına kadar her şey taban yerine tavanda asılı. Tüm kümes hayvanlarının olduğu, doğal hayatı da kısmen görmemizi sağlayan Neşeliköy'de, çocuklar hem hayvanlarla iç içe bir hayatı hem de böyle farklı bir yapıyı keşfretmenin tadını çıkarabilecekler. Son zamanların trendi olan selfie (özçekim) çılgınları için de doyasıya fotoğraf çekinebilecekleri bir platform oluşturan Neşeliköy ve Tepetaklak Ev'in kurucusu Mete Güntekin, farklılıkların insanlar tarafından ilgi gördüğünü belirtti. Güntekin, Ankara'da neler yapabiliriz düşüncesiyle harekete geçerek yurt dışında "Upside Down House" projelerini gördüklerini ve Antalya'dan sonra Ankara'da böyle bir ilke imza atabileceklerini hayal ettiklerini ifade ederek, Ankara'da ilk kez açılan bu evin; Türkiye'de ikinci, dünyada da 18'inci ters ev olduğunu söyledi. "Ankara için bir cazibe noktası oluşturmaya çalışıyoruz" diyen Güntekin çocukların ağırlıklı ilgi gösterdiği bir proje olması sebebiyle de buraya Neşeliköy ismini verdiklerini dile getirdi. Başlarken endişelerinin de olduğunun altını çizen Güntekin konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Yapılmayan bir işi hayata geçirecektik ve insanların son zamanlarda fotoğrafa olan yoğun ilgisi sebebiyle, sosyal medyada en ilginç fotoğrafları paylaşma yarışının da olmasından dolayı biz böyle bir projeyle bunun önünü açmak istedik. Çağın öngördüğü bir işi yaptığımızı düşünüyoruz. Ev 120 metreden oluşan bir villa ve içerisinde tüm yaşam alanlarını içeriyor. Oturma odasından, banyosuna, yatak odasında kadar içindeki tüm eşyaların ters olduğu bir ev. Fotoğraf çekmek için çok fazla açı ve çeşitli detaylar var".

"Ustaları ikna etmek zor oldu"

Yaklaşık 3 ay kadar projenin taslağını oluşturma aşaması kaydettiklerini belirten Güntekin, bu süreçte ustaları ikna etmenin de hiç kolay olmadığını vurgulayarak, "Çünkü her şeyin montajı ters, bir binayı çatıdan yapamaya başladığınızı düşünün. Temel sistemi farklı, yapı omurgası farklı. Başlarken bazı sıkıntılar tabi ki yaşadık ve ustalara "bildiğiniz her şeyi unutun" dedik. Montaj kısmı özellikle bizi çok zorladı, tahminimizin de üstündeydi, çünkü herhangi bir güvenlik zaafiyetinin olmaması gerekiyordu. Kullandığımız malezemelerin türüne göre vidalama sistemi, silikon veya kaynak gerektiren tüm detayları çözdük. Malzemeler piyasada satılan bildiğimiz kullandığımız ürünler, sadece beyaz eşyaların içini boşaltmak durumunda kaldık ağırlığı azaltmak ve güvenliği sağlamak adına" şeklinde konuştu.

"Tavanda yürümek"

Oyuncakları veya yatak odasını tavanda görmenin insanın zihnini biraz yorduğunu ve bu yüzden enteresan bir ziyaret süreci yaşadıklarını belirten Güntekin, evin hem müze gibi olduğunu hem de fotoğraflarda tavanda yürüyormuş hissi oluştuğunu söyledi. Fotoğraf tutkunlarının inanılmaz deneyimler yaşayacağını belirten Güntekin, son olarak evin ziyaretçilere açıldığını ve 15 TL giriş ücretiyle herkesin girip bu deneyimi yaşayabileceğini aktardı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları