Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, "Ata Sporumuz Yağlı Güreş" konulu bir "Söyleşi" de Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileriyle buluştu.
Elmalı MYO'da okutulan Spor Kültürü dersi kapsamında Öğretim Görevlisi Göksel Şahan rehberliğinde yapılan Söyleşi'ye öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler. Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu, antrenör Kemal Yılmaz ile katıldığı söyleşide, güreşe babasının izinden giderek başladığını söyledi. Okulu "Yağlı güreş ata sporumuzdur. On yaşında babamın teşvikiyle başladım güreşmeye. Kumluca'da, Elmalı'da ağabeyimle beraber er meydanlarına çıktım. Çok çalıştım. Bu çalışmanın da karşılığını aldım. Yağlı güreş müsabakalarında boy diye söylediğimiz kademeler atladım" dedi.
Bölgede yağlı güreşin çok sevildiğini, Yörük kültüründe güreşmenin bir gelenek olduğunu vurgulayan Okulu "Hayalimde Kırkpınar güreşlerinde başpehlivan olmak vardı. Kırkpınar ve Elmalı güreşleri ülkemizin dört bir yanından pehlivanların geldiği en büyük güreşlerdir. Nihayet 2015 yılında Kırkpınar'da başpehlivan oldum ve altın kemeri Antalyamıza getirdim. Elmalı'da ise dört yıldır üst üste başpehlivan oluyorum ve altın kemerin ebedi sahibi oldum. Sizlere de önerim başarının tesadüf olmadığını, çalışarak elde edildiğini bilmeniz. Spor yapmak sağlıklı vücut için önemlidir. İstediğiniz spor dalları ile uğraşabilirsiniz."
Öğrencilerin soruları eşliğinde devam eden konuşmada antrenör Kemal Yılmaz ise Nisan ayında başlayacak sezon için hazırlıklara devam ettiklerini, günde dört saat antrenman yaptıklarını belirtti.
Söyleşi sonrasında Orhan Okulu'ya günün anısına bir plaket takdim edildi.
İHA