Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) 17. dönem mezunları için Abdi İpekçi Spor Salonu'nunda mezuniyet töreni düzenledi.
Bu yıl 17. Dönem mezunlarını veren BAU'nun mezuniyet töreninde 3.100 öğrenci kep attı. 57 ülkeden 288 yabancı öğrencisini de bu yıl mezun eden BAU bu şekilde bir dünya üniversitesi olma hedefini de sürdürmeye devam ediyor.
"Dünyanın sorunlarına duyarsız kalmayın ve bunun çözümü için çalışın"
Törenin açılış konuşmasını yapan BAU Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, mezun olan öğrencilerini dünyanın hiçbir yerinde yalnız bırakmayacaklarını vurgulayarak, "Öncelikli olarak sizleri bugüne getiren ailelerinizi kutluyorum. Eğitim hayatında size yol gösteren, en iyi eğitimi vermeye çalışan öğretim görevlilerimize de şükranlarımı arz ediyorum. Dünyanın her yerinden 104 farklı ülkeden İstanbul'a BAU'ya gelerek eğitim öğretim hayatınızı tamamladınız. Bu yüzden hepinizi tebrik ediyorum. Artık mezun oldunuz ve kiminiz kendi işini kuracak, kiminiz mevcut işlerde çalışacaksınız, kiminiz de ayrı bir dünyayı keşfedeceksiniz. Yani artık hayatın içine girdiniz hoş geldiniz. Ne iş yaparsanız yapın BAU'nun her zaman sizin yanınızda olduğunu unutmayın. Bir eğitim kurumu mezunlarından güç alır ve büyür. BAU'nun kültürünü ve anlayışını dünyanın her yerinde yanınızda taşıyın. Bizim kültürümüzde insana saygı, sevgi ve hoşgörü vardır. Ülkenizin ve bölgenizin değerlerine sahip çıkın. Hiçbir medeniyetin birbirinden üstün olma düşüncesine müsaade etmeyin. Bütün medeniyetler insanlık içindir. Bu şekilde de evrensel dünyaya açık olun. Dünyanın sorunlarına asla kayıtsız kalmayın. Dünya sorunlarını birlikte aşma gayreti içinde olun. Belki size yaşanabilir bir dünya tam olarak bırakamadık ve en büyük sorunlarınızın arasında bu olacak biliyorum ama sizlerle birlikte daha yaşanabilir bir dünya oluşturabilmek için hep birlikte çalışacağız. Sizler 4. dönem sanayi devriminin içerisinde iş hayatına atılıyorsunuz. Farklı bir dünyaya doğru yol alıyoruz. Bu dünyada çalışıp, üretecek ve geleceği o yönde inşa edeceksiniz. İşte bütün bunları yaparken BAU dünyanın farklı noktalarında sizlere her zaman yardımcı olacaktır. Eğitim öğrenim hayatı hiçbir zaman bitmeyecektir. İlerideki hayatınızda da birçok problemlerle karşılaşabilir ve hatta düşebilirsiniz. Fakat önemli olan düşmek değil düştüğünüzde ayağa kalkabilmektir. Yolunuz açık olsun diyor ve başarılar diliyorum" dedi.
"Türk yükseköğretimine yeni bir bakış açısı katmak için yola çıktık"
BAU Rektörü Prof. Dr. Senay Yalçın da BAU olarak yola çıktıklarından bu yana başarı ile geldikleri noktadan gurur duyduklarını dile getirerek, "BAU'nun kurulma fikrinden beri sistemin içinde yer alan birisiyim. 19 yıl önce çıktığımız bu yolda geldiğimiz nokta bir gurur tablosu. Türk yükseköğretimine yeni bir bakış açısıyla üniversitemizi kurmuştuk. Uluslararasılaşmayı birinci önceliğimiz yaptık. Çünkü değişen bir dünya vardı ve bu değişime ayak uydurup içinde olamazsak ancak takipçi olabilirdik. Dolayısıyla bu ilkeden vazgeçmeyerek, inatla çalışarak epey bir mesafe kat ettik. Geldiğimiz nokta itibariyle dünyanın 4 kıtasında, 8 ülkesinde ve 28 ülkede BAU'nun varlığını sürdürmekteyiz. Özellikle oluşturduğumuz BAU Global markası çok önemli. İstanbul'dakinin haricinde Bahçeşehir Üniversitesi adı ile dünyada 5 üniversite açarak Türk gençlerinin hizmetine sunduk. Tabi ki de hiçbir zaman geldiğimiz noktayı yeterli bulmuyoruz. Bu düşünceler ve BAU Global anlayışı ile yetiştirdiğimiz gençlerimizi dünyanın her bir tarafında çalışabilecek en az bir yabancı dil bilen gençler olarak yetiştirdik. Bu yüzden mezunlarımızın özgüvenleri de oldukça yüksektir. Çünkü diploma sadece bir belgedir. Asıl olan kazanmış olduğu vizyondur. Bu yüzden bütün gençlerimize güveniyoruz. Heyecanlı ve gururluyuz" şeklinde konuştu.
BAU Uluslararası Finans ve Ekonomi Bölümü mezunu ve üniversiteyi birincilikle bitiren Günel Musayeva da bu başarıdan dolayı çok gururlu olduğunu söyleyerek, "Üniversitemizi birincilikle bitirme şerefine nail olduğum için çok gururlu ve mutluyum. Bahçeşehir Üniversitesi'nde okuyan herkes çok farklı düşüncelere sahip, kendine özgü insanlardı. Hepimiz bu üniversite çatısında buluştuğumuz zaman bir dünya üniversitesi öğrencisi olma şansını yakaladık. Burada okuma şansını bize veren saygıdeğer ve gerçek bir eğitim gönüllüsü olan Enver Yücel hocamıza da sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bir insan bir başarıya ulaşıyorsa bu hiçbir zaman tesadüfî değildir. Yüzde elli bizim emeğimiz varsa eğer yüzde ellisi de bize verilen eğitimden kaynaklanıyordur. Buradaki eğitim de zaten seviye olarak çok yüksek bir seviyede. Bize kalan da çok fazla çalışmaktı. Gelecekte kendi sektörümle alakalı olarak bilim adamı olmayı hedefliyorum. Bununla alakalı da bütün eğitimlerimi alıp kendi alanımı mükemmel bir şekilde öğrenip dünyamıza ve ülkelerimize faydalı bir birey olmak istiyorum. Bu başarımı yanımda olan ve desteğini esirgemeyen aileme ve Azerbaycan-Türkiye kardeşliğine ithaf ediyorum" diyerek duygularını ifade etti.
"Bize bir dünya üniversitesi öğrencisi olma şansı verildi"
BAU Uluslararası Finans ve İşletme Bölümü mezunu üniversite üçüncüsü aynı zamanda Günel Musayeva'nın kardeşi olan Kheyransa Musayeva da üniversiteye başladığında burayı derece ile bitirebileceğini o zamandan hissettiğini söyledi. Kheyransa Musayeva aynı zamanda, "O ilk an ki heyecanımı ve duygularımı şimdi de hissedebiliyorum. Bu yüzden bugün de beş sene önceki hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Bundan sonraki hayalimde master yapıp eğitimime devam etmeyi istiyorum. Daha sonrasında da doktor ve diğer donanımlarla birlikte geleceğin bilim adamı ve profesörü olmak gibi bir hedefim var. Üniversitemiz İstanbul'un kalbinde bir dünya üniversitesi. Bu yüzden bu üniversiteyi tercih edeceklerin kesinlikle tereddüt etmemelerini söyleyebilirim. Bahçeşehir bana sadece okuldaki başarılarımı ve eğitim için aldığım dersleri vermedi, dostluklar, arkadaşlıklar, 106 farklı ülkeden diğer insanlarla birlikte olmak ve bana dünya üniversitesinde bir öğrenci olma şansını verdi" ifadelerini kullandı.
İHA