Bayburt Kıratlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kıratlı köyü son dakika gelişmeleri, Kıratlı köyüne özgü yemekler, Bayburt Kıratlı köyünün tarihi, Kıratlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kıratlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kıratlı , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kıratlı Köyü Resimleri ve Kıratlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz Bayburt Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Kıratlı Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?
Kıratlı , Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün bilinen en eski adı "Hireverti"'dir. İlk kez 16. yüzyıl kayıtlarında rastlanır. Türk ve Ermenilerden meskun bir köy olarak bilinir. Daha sonra Türkler yerleşmeye başlamışlar ve zamanla Ermeni nüfusu kalmamıştır. "Eskiköy" denilen bölgede ufak tefekte olsa kalıntılar bulunmaktadır. "Hireverti" ismi halk ağzında "Heroltu" ya da "Herortu" şeklinde söylenmiş, yer adlarının 1960'larda çıkartılan bir yasayla değiştirilmesiyle "Kıratlı" adı verilmiştir.Alevilik (bektaşilik) kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri lor dolması,lavaşı,kuşburnu hoşafı,(kokoç) göğermiş loru, peyniri ve çoruh nehrinden tutulan alabalığı meşhurdur.( Çoruh nehrinde tutulan sazan balığı, kop dagindan gelen çay da alabalık tutuluyor. Çoruh nehri ve kop çayının birleştiği yerde alabalık tutulur.Bayburt merkezine 23 km uzaklıktadır.Aşağı yerleşkesi ipek yolu üzerinde bulunmaktadır.
Köyün iklimi, Doğu Anadolu ikliminin özelliklerini taşır ve bu iklim kuşağındadır; her ne kadar Doğu Karadeniz bölgesi içerisinde gösterilse de.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Köyde, ilköğretim okulu yoktur fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur.İnternet alt yapısı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.