Bayburt Sakızlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sakızlı köyü son dakika gelişmeleri, Sakızlı köyüne özgü yemekler, Bayburt Sakızlı köyünün tarihi, Sakızlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sakızlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Sakızlı , Bayburt ilinin Merkezine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sakızlı Köyü Resimleri ve Sakızlı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Bayburt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Bayburt Hava Durumu? Bayburt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Bayburt li iseniz Bayburt Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Bayburt lu Ünlüler arasında Bayburt Sakızlı Köyünde doğan biri var mı? Bayburt Doğumlu Ünlüler Kimler?
Sakızlı, Bayburt ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün eski adı Cilara olup, ismi hakkındaki rivayetler fazladır. En kuvvetli rivayet köyün yerleşim yeri HASAR dağı tepesindeyken yerleşim yeri olduğuna dair izler mevcuttur, şu anki yerleşim yeri yeşillikler ve sazlık tarzı bitki örtüsünden oluşmaktaydı. Köyün ileri gelenlerinden birisinin sürüsünden kaçan hayvanların bu mevkide bulunması Cillerin arası zamanla Cilara olarak değişmiştir. Bir diğer rivayette de köyde bulunan hasar dağından ve de civarından çıkarılan cilalanmış gibi pasparlak çıkan taşlardan ismini aldığıdır. Şu anki Sakızlı ismini ise yine köyü çevreleyen dağlardan biri olan Sakızlı dağından almıştır.
Köyde Bayburt kültürü ve gelenekleri yaşanmaktadır. Folklörü Bar'dır.Bayburt şivesi olan "Gelirem, gidirem" ağzıyla köyde konuşulur.
Köy iklim olarak Karadeniz iklimine sahip değildir.
Köy konum olarak Doğu Anadolu ikliminin geçiş ettiği yerde bulunmaktadır.
Yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve yağışlıdır.Köyün nüfusü 1970lerde 250 hane iken bu sayı işsizliğin geçim sıkıntısının baş göstermesinden sonra günümüzde 30 hanelere kadar düşmüştür.Köyün ekonomisi genel manada tarım ve hayvancılığa dayalı olmakla birlikte,son yıllarda organik tarım teşvikleri kapsamında köyde meyve,mısır vb ürünlerin üretimi çabaları vardır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak sadece ilköğretimin 5. sınıfına kadar eğitim tek öğretmen vasıtasıyla verilmektedir, 6-7-8. sınıflar taşımalı eğitimden yararlanarak bayburtta okumaktadırlar. Köyün içme suyu şebekesi vardır PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.